Hirdetés

NetSetMan 3.0



|

E program rendkívüli mozgékonysággal ajándékozza meg a hordozható számítógéppel rendelkezőket, akik számos esetben megtapasztalhatták már, hogy az operációs rendszer nem kevés hiányossággal rendelkezik hálózatkezelés terén.

Hirdetés

Az alapproblémát az okozza, hogy a notebookokat különböző számítógépes hálózatokban használva más és más hálózati beállításokra lehet szükségünk – főleg akkor, ha valamelyik hálózatban nincs dinamikus IP-cím kiosztás (DHCP). Példának okáért tételezzük fel, hogy munkahelyünkön másik számítógépnevet és munkacsoportot akarunk használni, mint otthon. A hálózati beállításokat kézzel kell módosítanunk reggel a munkahelyünkön, és este is, amikor hazaérünk. A NetSetMan segítségével olyan hálózati profilokat hozhatunk létre, amelyeket az „utolsó csavarig” testre szabhatunk (IP-cím, átjáró, maszk, DNS, WINS, tartomány, munkacsoport, gépnév, IPV6, SMTP stb.), és egyetlen gombnyomásra válthatunk köztük. Összesen hat főprofilt kreálhatunk, ám ezen belül az összes hálózati vezérlőhöz és modemhez készíthetünk további alprofilokat, így például különböző beállításokat alkalmazhatunk otthon attól függően, hogy Wi-Fi vagy vezetékes csatlakozást használunk.

 

 

 

 

A program ezenfelül vezeték nélküli csatlakozáskezelőt is kínál: megkeresi a rendelkezésre álló hálózatokat, megállapítja a titkosítás pontos típusát (ha van) és természetesen segít a kapcsolat létrehozásában, amelynek konfigurációját aztán külön profilokban menthetünk el.

Az alkalmazásnak létezik egy fizetős, Pro változata is, ez a proxy-beállításokat is kezeli és nem tartalmaz felhasználási kötöttségeket.

 

 

 

A program kezelése a gyakorlatban

 

 

1. A profilokat saját kedvünk szerint átnevezhetjük és alakíthatjuk. Egy profilon belül a pirossal bekeretezett jellel újabb adaptert és annak beállításait rendelhetjük a profilhoz. Ez utóbbinak akkor vesszük hasznát, ha egyszerre több hálózati adapter van a gépünkben és mindkettőt ki tudjuk használni.

 

 

2. Az NSM WiFi kezelés menüben láthatjuk az aktuálisan elérhető Wi-Fi-hálózatokat és a már mentett profilokat. A NetSetMan „átemeli” a Windows saját hálózati profiljait, így azokat nem kell újból felvennünk. A Frissítés gombbal lehetőségünk van mélységi keresésre, vagyis a gyengébb jelerősségű hálózatokat is felfedezhetjük.

 

 

3. A NetSetMan minden profilhoz igény szerint más-más SMTP-szervert rendelhet hozzá, az e-mail klienst pedig átverhetjük egy univerzális NetSetMan SMTP-címmel, ami valójában egy hivatkozás a programban beállított aktív profilhoz rendelt SMTP-szerver címéhez. Kimenő levelezésünk beállítása így lesz szolgáltató- és hálózatfüggetlen.

 

 

4. Jobb gombbal kattintva a hálózati profil nevére egy legördülő menü bukkan elő. Próbáljuk ki az Összes aktuális érték lekérése opciót, ami az Windowsban beállított aktuális adapter- és hálózati beállításokat másolja be automatikusan a megfelelő helyekre – ezzel megkerülhető a kézi konfigurálás.

 

 

5. Az óra melletti értesítési területen található ikonra az egérrel rámutatva hasznos információkhoz juthatunk, többek között láthatjuk az adapterek MAC-címét, publikus IP-címünket (még az útválasztó mögött is), az aktív kapcsolattal rendelkező hálózati csatolókhoz rendelt IP-címeket.

 

 

6. Az egyszerűség végett az előre beállított profilok is elérhetők, illetve aktiválhatók az értesítési területen fellelhető ikonnal, ha jobb vagy bal gombbal rákattintunk. Ugyanitt elérhetjük a Wi-Fi-kezelőt (NSM WiFi kezelés) és még számos windowsos hálózati beállítást.

 

 

 

Adatok

  • Számítógépes hálózati profilok létrehozása
  • Teljes körű hálózati beállítás-hozzáférés
  • Kompakt nézet
  • Jelszavas védelem
  • IPV6-támogatás
  • Wi-Fi-menedzsment
  • Legfeljebb 6 profil kezelése
  • Nagyobb tudású, fizetős „Pro” változat
  • Magyarított felület
  • Fejlesztő: Ilja Herlein
  • Ár: nem üzleti célra ingyenes
  • Web: www.netsetman.com


Előny: szinte bármilyen hálózattal kapcsolatos beállítást megvariálhatunk, magyar nyelvű, hordozható telepítés lehetősége
Hátrány: üzleti célra nem ingyenes
Teljesítmény: 5
Szolgáltatás: 5
Ár/érték: 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.