Hirdetés

Nincs több Radeon HD 6970, 6950 és GeForce GTX 590



|

A megnövekedett igények ellenére a gyártók nagy bajban vannak: elfogytak a készletek.

Hirdetés

2011. ősze több népszerű játékot is magával hoz majd, elég csak a Battlefield 3-mat, a Call of Duty: Modern Warfare 3-mat vagy a Skyrimet említeni. Az AMD és az NVIDIA azonban nincsen felkészülve a szezonra, amikor a legtöbben frissítenék gépüket - több videokártya elérhetősége is erősen korlátozott.

 

A legnagyobb probléma a Radeon HD 6970 és 6950, valamint a GeForce GTX 590 elérhetőségével van. Az AMD kártyái, amelyek 2010. decemberében kerültek piacra, Cayman magra építenek, 1536 stream processzorral dolgoznak, 2 GB memóriával. A pletykák ellenére ezekből a videokártyákból nem azért van hiány, mert az AMD le akarja őket cserélni, hanem azért, mert a GPU-k csak alacsony számban állnak a gyártók rendelkezésére.

 

 

Az AMD egészen egyszerűen nem várt ekkora érdeklődést idén ősszel a kártyái iránt, ezért csökkentette a termelés mértékét. A szeptember eleji gyengébb megrendelésszámok ellenére az új játékcímek megfordították a helyzetet, ugyanis számtalan felhasználó idén ősszel újítja fel a PC-jét.

 

A GeForce GTX 590-nel egészen más a helyzet. Itt nincsen hiány a GF110-es grafikus lapkákból, azonban az NVIDIA nem igyekszik teljesíteni a szállításokat; ennek az oka pedig az, hogy egyszerűen nem nyereséges a vezérlő. A dual-GPU-s kártyák iránti alacsony igények és a GTX 590-nel kapcsolatban bekövetkezett problémák miatt a santa clarai gyártó nem akar túl sok erőforrást fektetni a kártyába.

 

Jelen pillanatban nem tudni, hogy a Radeon HD 6970, 6950 és a GeForce GTX 590 készletei mikor lesznek újra elfogadható szinten. Számos tajvani gyártócég információi szerint azonban a hiány egészen novemberig jelen lesz, és várhatóan csak valamikor novemberben áll helyre az ellátás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.