Hirdetés

Nő a DVB-T, hamarosan indul az analóg rendszer lekapcsolása



|

Egy év alatt 50 százalékos növekedéssel vezet a digitális platformok között a MinDigTV.

Hirdetés

A MinDig TV platform felhasználói köre közel 50 százalékkal növekedett az elmúlt egy évben, amivel vezeti a digitális platformok növekedési toplistáját. A 7 ingyenes digitális televízió-csatornát kínáló, tető- vagy szobaantennával fogható MinDig TV-t már közel 350 ezer háztartásban használják. A DVB-T terjedésében nagy szerepe van, hogy az idei jelentősebb sportesemények (Forma-1, Futball Európa-bajnokság, Nyári Olimpiai Játékok) nagy felbontásban és ingyenesen voltak foghatók országszerte illetve a szórakozóhelyek is ingyenesen vehették át ezeket. Segíti a migrációt, hogy gyakorlatilag minden új nagyképernyős tévében megtalálható a hazai viszonyok között is használható, MEPG-4 kompatibilis DVB-T tuner.

 

Idén sor került az első 3D-s tesztsugárzásra is és nem lineáris szolgáltatásokkal is kiegészítette portfóliójaát az Antenna Hungária. Az első ilyen a tartalomtovábbító hálózati szolgáltatás – Content Delivery Network – volt, sikerrel vizsgázott az MTVA részére a kiemelt nyári sportesemények idejére nyújtott full HD és 3D élő webstreaming szolgáltatás.

 

Nyáron 15 új nagyvárosi telephely állt üzembe, így már 65 digitális telephely üzemel, az ingyenes MinDig TV és MinDig TV Extra Alapcsomag lakossági lefedettsége meghaladja a 98 százalékot, míg a MinDig TV Extra Családi csomag (B Multiplex) lefedettsége 88,4 százalékra emelkedett. Az AH folytatja a hálózat bővítését, október közepén új antennarendszer javítja a vételt Győrött és környékén, novemberben pedig elindul a Családi csomag (B Multiplex) sugárzása a Pécs – Misina-tetőn és Pécs – Diána téren található telephelyekről.

 

Indul az analóg lekapcsolás

 

Lassan ezt is megérjük. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 11 televíziós telephelyet illetően frekvenciacserék végrehajtását rendelte el, az AH ezeket október-november folyamán hajtja végre, ezek érintik az ingyenes MinDig TV és a fizetős MinDig TV Extra digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vételét is. A frekvenciacserét követően, 2012. október 31-én a Hatóság döntése alapján lekapcsolásra kerül a barcsi analóg M1 átjátszóadó, ezzel elkezdődik az analóg földfelszíni televíziós hálózat lekapcsolási folyamata. Az AH stratégiai célja, hogy a digitális technológia alkalmazásával növelje a földfelszíni platform szerepét, ennek érdekében hibrid DVB-T megoldások bevezetését, valamint a tartalomtovábbító hálózati szolgáltatás továbbfejlesztését tervezi.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.