Hirdetés

Nőtt a grafikus kártyák piaca, rontott az AMD és az NVIDIA



|

A várakozásokhoz képest nagyobb mértékben, 6,3 százalékkal nőtt az egy negyedév alatt eladott videokártyák száma.

Hirdetés

A PC-s piac 2,6 százalékkal növekedett az idei második negyedévben, eközben a Jon Peddie Research legfrissebb adatai szerint a grafikus kártyák piaca, amelybe a GPU-k és az APU-k egyaránt beletartoznak, magasabb növekedést élt meg. Az eladások felülmúlták a várakozásokat, és egy negyedév alatt 6,3 százalékot emelkedtek.

 

A második negyedévet tekintve szokatlan eredmény leginkább az Intel számára kedvezett, amelynek a részesedése még tovább nőtt, az első negyedévi 54,7 százalékról 60,7 százalékra. Ezzel tovább sikerült erősíteniük uralkodó pozíciójukat a piacon.

 

Az AMD ezúttal is a második helyet szerezte meg az Intel mögött, azonban kisebb piaci részesedéssel, mint korábban: 24,7 százalékról 21,2 százalékra csökkent az AMD által eladott videokártyák száma. Az ősi rivális NVIDIA hasonlóan járt, ők 19,9 százalékról 17,5 százalékra estek vissza. A VIA/S3 0,5 százalékon áll, míg a Matrox csupán 0,04 százalékát birtokolja a piacnak.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.