Hirdetés

Nőtt a videokártyák piaca



|

Az Intel a Sandy Bridge-nek köszönhetően tudott terjeszkedni.

Hirdetés

A Jon Peddie Research legfrissebb adatai szerint 2012. második negyedévében nőtt a videokártyák piaca, 2,5 százalékkal az előző időszakhoz viszonyítva, éves szinten pedig 5,5 százalékkal. Az Intel az asztali kategóriában 13,6 százalékkal tudott javítani, hála a Sandy Bridge-nek. Az AMD ugyanitt plusz 2,5 százalékot szerzett, az NVIDIA pedig a notebookok terén jött föl 6 százalékkal.

 

Az elmúlt három hónapban az AMD APU-eladásai 20,5 százalékkal csökkentek, azonban a notebookokba való IGP-kből 55,8 százalékkal többet adtak el (noha ez csak 300 ezer darabot jelent). Az NVIDIA 10,4 százalékot vesztett asztali fronton, de a mobilszegmensben 19,2-t javított.

 

A második negyedévben közel 126 millió grafikus lapkát értékesítettek, ami 7,1 millióval több, mint tavaly. Ennek ellenére a diszkrét videokártyákból 7 százalékkal kevesebbet vettek a HDD-hiány és a gazdasági problémák miatt.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.