Hirdetés

NVIDIA: 196 milliós mínusz



|

"Nem a mi hibánk, de fizetünk."

Hirdetés

Jen-Hsun Huang elnök szerit az összeg fedezi az összes kiadást, ami a hibás chipek cseréjével jár. A cég nem kíván többet foglalkozni a dologgal, ám szerintük ennyi pénz bőven elég, hogy kicseréljék a több forgalmazó által gyártott - leginkább noteszgépekben alkalmazott - hibás alkatrészeket. Az NVIDIA negyedéves mérlege ezzel a lépéssel 121 millió dollár veszteséget mutat 893 millió dollár bevétel mellett. Huang kijelentette, hogy cége ezt a lépést sem lett volna köteles megtenni, szerintük ugyanis a probléma oka a tokozásnál használt anyagok gyenge minősége.

0813nvidia.jpg
 

"Nem tervezünk több kiadást ez ügyben, úgy érezzük a problémát megfelelően kezeltük. Úgy gondoljuk mi igen konzervatív hozzáállást tanúsítottunk, de majd meglátjuk mi lesz a dolog vége. Reméljük, mindenki számára nyilvánvaló, hogy ezt a lépést az NVIDIA nem volt köteles megtenni, még mégis úgy éreztük, így helyes." - nyilatkozta az elnök. A probléma, amely 24 Hewlett-Packard és 15 Dell modellt érint, azért jelzi a helyzet súlyosságát. Az érintett noteszgépek grafikus lapkái feltűnően nagy számban hibásodtak meg. A hibás chipek néha egyáltalán nem üzemeltek, néha "csak" grafikus anomáliákat okoztak a gépekben.

 

A hiba kiküszöbölése érdekében a Dell és a HP is kiadott egy BIOS frissítést, ami a grafikus chip hűtőjét folyamatosan üzemben tartotta, hogy ezáltal csökkentsék a gép hőmérsékletét, valamint több érintett felhasználó számára megajánlották a két év jótállást az ügyből kifolyólag. Ez mindenképpen szimpatikus lépés volt, hiszen a jótállási idő után a grafikus lapka cseréje igen bonyolult, és ezáltal költséges megoldás. Az NVIDIA állítása szerint ugyan a leszállított chipek elenyésző százaléka hibás, az elkülönített összeg nagysága azért jól mutatja, hogy ők is komolyan veszik a helyzetet: igaz, Huang szerint csak azért kell ennyi pénz a cserékhez, mert a noteszgépek javítása jóval többe kerül mint asztali társaiké.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.