Hirdetés

NVIDIA SLI-támogatás már az AMD alaplapokon is



|

A Bulldozert támogató alaplapok már az NVIDIA multi-GPU-s konfigurációit is képesek lesznek kezelni.

Hirdetés

Nem titok, hogy az NVIDIA és az AMD nincsenek baráti viszonyban egymással, főképpen mióta az AMD felvásárolta az ATI-t. A két vállalat kapcsolata akár az AMD és az Intel rivalizálásához is hasonlítható. Mindkét cégnek megvannak a saját technológia megoldásai, amelyeket igyekszik előtérben tartani.

 

A több-GPU-s konfigurációkat a CrossFireX és az SLI módok teszik lehetővé. Ezekből mindkettő működik Intel platformokon, így az Intel processzorok és a kompatibilis alaplapok dominálnak a piacon. Az AMD lapkakészletek SLI-támogatottsága azonban hosszú ideje elmaradt.

 

Az NVIDIA egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy az AMD azon platformjai, amelyek a 990FX, 990X és 970 lapkakészleteket használják (tehát a Bulldozerrel kompatibilis alaplapok, AM3+ foglalattal), már készek lesznek az NVIDIA multi-GPU-s konfigurációjának használatára. Bár pontos dátumok egyelőre nem ismertek, várhatóan az ASRock, az ASUS, a Gigabyte és az MSI ad majd ki olyan alaplapokat, amelyek kihasználják az "új" szolgáltatást. 

 

 

Kapcsolódó fórumtémák:

Alaplapvásárlás

Kérdés egy alaplapról...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.