Hirdetés

Nyakunkon az AMOLED tévék



|

A gyártók évek óta bajlódnak a nagyobb képátlójú OLED kijelzőkkel, egyedül a Sonynak van megvásárolható terméke (a csupán 11 hüvelykes XEL-1), ám az sem aratott túl nagy sikert. Az LG AMOLED TV-nek hála most úgy tűnik, hogy mégis van remény.

Hirdetés

Az AMOLED kijelzők nem számítanak igazi technikai újdonságnak, előnyös tulajdonságai (alacsony fogyasztás, vékony méret stb) miatt számos mobiltelefonban már ilyen típusú kijelző található, azonban nagyobb méretben gyártani és hosszú üzemidőt elérni igazi kihívást jelent a gyártóknak. A berlini IFA és las vegasi CES kiállításokon egyaránt látható volt az LG 15 hüvelykes AMOLED (Active Matrix OLED) kijelzőjének prototípusa, tehát megcsillant a remény, hogy sikerült megoldást találni a problémákra.

 

lg_amoled_tv_01_k.jpg
 

 


Eredetileg az LG a tavalyi év végére ígérte az AMOLED TV első megvásárolható példányát, aminek azóta típusszáma is van (EL9500), ám most úgy tűnik, hogy a forgalmazás csak az év közepén indul kizárólag az Egyesült Államokban. A 120 hertzes, 15 hüvelykes 1366×768 képpont felbontású televízió áráról egyelőre nincs információ, viszont felröppentek a pletykák egy 20 hüvelykes változatról, amely a negyedik negyedévben kerülhet a boltok polcaira, a tervek szerint elsősorban Dél-Koreában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.