Hirdetés

Nyakunkon az LCD halála



|

Olcsóbbak lesznek az AMOLED kijelzők, ami egyre komolyabb fenyegetés az LCD-s piacnak.

Hirdetés

Jelen pillanatban még vannak viták arról, hogy az OLED vagy az LCD a jobb, de tény, hogy az előbbiben több lehetőség rejlik. Ahogyan az is tény, hogy a gyártók legtöbbször az LCD típusú kijelzőkre szavaznak, mert azok olcsóbbak. 

Hirdetés

A hírek szerint azonban a Samsung hamarosan csökkenti az AMOLED panelek árát, és a jövőben az ilyen kijelzők gyakorlatilag ugyanannyiba kerülnek majd, mint az LCD-k. 

A jelentések alapján a Samsung 2016-ban 20 százalékkal mérsékli a kicsi és közepes panelek árait, amit új gyárüzemeknek és kínai gyártóknak köszönhetünk. 

Az OLED kijelzők igazából csak azért ijesztenek meg néhány felhasználót, mert vannak, akik nem szeretik a panelek általában túlszaturált, már-már túlságosan életteli színeit. Ennek ellenére a valódi mély feketéket mindenki szereti, ahogyan az üzemidővel kapcsolatos pluszokat is. 

Mindent összevetve úgy tűnik, nagy probléma elé néz az LCD-s szektor. Amennyiben pontosak a pletykák, és az Apple samsungos AMOLED panelt rak a következő 3 éven belül az iPhone-ba, akkor ezzel a lépéssel új korszak kezdődhet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.