Hirdetés

Nyeregben a Western Digital



|

Az idei második negyedévben a WD abszolút világelső a HDD-piacon.

Hirdetés

Visszavette vezető helyét a HDD-piacon a Seagate-től a Western Digital 2012. második negyedévében. Az áradások a WD számára 199 millió dolláros veszteséget okoztak, a gyártáskapacitásuk pedig csak őszre lesz teljes. Ennek ellenére ismét rekordbevételt sikerült elérniük: a 71 millió eladott HDD 4,8 milliárd dolláros árbevételt hozott.

 

Rosszul a Seagate sem áll, amely a 65,9 milliós eladásából 4,5 milliárd dollár árbevételre tett szert. A piacon összesen 157 millió merevlemez talált gazdára 3 hónap alatt, ami 8 százalékkal magasabb az előző időszakhoz képest. A piac 87 százalékát a WD és a Seagate birtokolja, a maradék a Toshibáé, amely körülbelül 500 000 rendelést veszített.

 

Az IHS elemzői szerint a következő negyedévre hasonló helyzet várható: a WD tovább erősíti a helyét, míg a Seagate szorosan követi a második helyen. Az IHS szakemberei korábban azt mondták, a HDD-k árai még 2014-ig biztosan nem térnek vissza a régebben megszokott szintekre.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.