Hirdetés

Nyomtass otthon tintapatront



|

Megérkezett az első működőképes tintapatron, amit 3D-s nyomtatóval készítettek.

Hirdetés

A 3D-s nyomtatók eddig már rengeteg dolgot nyomtattak ki, amelyek között számos elképesztő tárgyat felfedezhettünk. Saját magukhoz eddig nem készítettek alkatrészeket, de ez rövid időn belül megváltozhat, és az általános gyártástechnológiában is óriási szerephez juthatnak. 

A nyomtatóalkatrészekkel foglalkozó brit InkFactory most megmutatta, hogy a 3D-s nyomtatók képesek a tintasugaras nyomtatók tintapatronjainak az elkészítésére is. Ezzel bár nem önmagukhoz készítettek alkatrészt, de a nyomtatókhoz általában már képesek. 

A mutatványt egyébként a Makerbot Replicator 2 hajtotta végre. A jó kérdés a bravúrral kapcsolatban már csak az, hogy később vajon meg tudják-e oldani, hogy a tintát is 3D-ben nyomtassák ki. Ezt jelenleg még utólagosan kell beletölteni a patronba. A kérdések sorának tetején mégis az a nem régen közzétett kutatási eredmény van, amely szerint még halált is okozhat a 3D-s nyomtatók használata: ezt vajon mikor sikerül orvosolni?

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.