Hirdetés

Nyomtatás olcsóbban: igazodjunk igényeinkhez



|

Mikrovállalkozások esetében sokszor áruházi akciókhoz ragaszkodunk a nyomtató kiválasztásakor. Nem kellene, a nyomtató árának sokszorosát takaríthatjuk meg a megfelelő technológia és modell kiválasztásával.

Hirdetés

Az első és legfontosabb lépés felmérni, hogy várhatóan mennyit nyomtatunk és milyen időközönként, illetve mekkora üzemszünetekkel használjuk a nyomtatót. Havi 3-5000 oldal alatt már érdemes lehet irodai tintasugaras nyomtatóra váltani, mert ezzel a technológiával alacsonyabb költséggel állíthatók elő a nyomatok. A lézernyomtató előnye, hogy valóban bármilyen papírra élénk színű és éles irodai nyomatokat produkál, nem képes azonban maradéktalan fotóminőségre és az sem igaz, hogy olcsóbban dolgozik, mint a tintasugaras nyomtatók.

 

OfficeJet: kis mennyiség is takarékosan

 

Igazi kisirodáknak és egyszemélyes munkahelyeknek alkotta meg a HP az OfficeJet sorozatot, mindennapos, de nem nagy volumenű használatra. A termékcsalád legújabb képviselői az OfficeJet 6500 és a belépő szintű, egy korábbi tesztben PC World Ajánlatot nyert Officejet 4500 multifunkciós modellek, amelyek kompletten kiszolgálják egy kisvállalkozás irodai igényeit. Az OfficeJet 6500-ban alkalmazott színenként cserélhető tintákkal feltölthető nyomtatómű jó példa arra, hogy tintasugaras alapon kedvezőbb költségek érhetők el egy kisirodában, mint egy akár drágább lézernyomtatóval. Egy átlagos lézernyomtató fekete-fehérben mintegy 10, színesben legalább 40 forintért dolgozik, míg a tintán kívül semmilyen más kellékanyagot vagy kopóalkatrészt nem igénylő OfficeJet nyomtatók 5,8 forintért készítenek el egy monokróm, 19 forintért egy színes (CMYK) nyomatot (nettó árak). A takarékosságot fokozza a memóriába, illetve PC-re történő, papírmentes faxfogadás képessége.

 

 

hp officejet 6500
ColorLock minőségű irodai papírra lézernyomtató minőségben dolgozik a tintasugaras HP Officejet 6500 is

 

 

Az OfficeJet készülékekben alkalmazott tinta lézernyomtatóhoz közeli minőséget nyújt normál fénymásolópapíron, emellett HP Advanced Photo Paper médián minden kompromisszumtól mentes, dinamikus színvilágú fotókat is előállíthatunk vele, ami lézernyomtatókkal nem megoldható feladat. Ha beruházunk az átlagos papíroknál nem sokkal drágább ColorLook jelzésű irodai papírtípusok valamelyikébe, akkor maradéktalan lézernyomat-minőségű, mérsékelten vízálló irodai nyomatokat állíthatunk elő, amelyek marketingcéloknak is tökéletesen megfelelnek.

 

OfficeJet Pro: olcsóbb nyomat akár A3-asban

 

Valamivel magasabb volumenhez és rapszodikusabb terheléshez is létezik olyan megoldás, amely takarékos. A HP nemrégiben megújult OfficeJet Pro termékcsaládjának tagjai, a HP OfficeJet Pro 8500 és HP OfficeJet Pro 8500 Wireless AiO még mindig a multifunkciós lézernyomtatók alatti áron érhetők el és a lézernyomtatók költségeinek akár feléért-harmadáért dolgoznak. Nettó 3,6 forintos fekete és 14,9 forintos négy alapszínű nyomatok állíthatók elő a 150 000 oldal élettartamú nyomtatófejekkel. Minden OfficeJet Pro készülékben alaptartozék a duplex egység, amivel a papírköltségek 25 százalékkal csökkenthetők. A színenként cserélhető nagy kapacitású patronokban pigmenttinta van, amely szó szerint lézernyomtató-minőséget eredményez a legolcsóbb normál irodai papírokon is, emellett kétoldalasan is lézernyomtató-tempót tesz lehetővé.

 

 

hp officejet pro 8500 wireless
Nem csak a nyomtatás, a lapadagoló is duplex az
Officejet Pro 8500 Wireless változatában

 

 

Az OfficeJet Pro 8500 vezeték nélküli változatában nemcsak a nyomtatómű, de a lapadagoló is duplex, ami megkönnyíti a kétoldalas dokumentumok papírtakarékos, azaz kétoldalas másolását. A beépített webszerverrel minden hálózatos OfficeJet Pro készülék elérhető távolról, képes a beérkező faxokat akár e-mailben is továbbítani. Az OfficeJet Pro 8500 AiO Wireless változat digitális irattár (iktatás) funkciója önállóan képes a hálózat bármely megosztott mappájába dokumentumokat beolvasni és ez a funkció nem igényel szoftvertelepítést a számítógépeken.

 

 

hp_officejet_pro_k8600
 Takarékos A3-as színes nyomtató a HP Officejet Pro K8600

 

 

Az OfficeJet Pro K8600/dn egyfunkciós printer a tintasugaras technológia adta rugalmasságot kihasználva biztosít szegélymentes A3-as nyomtatást a fentebb részletezett OfficeJet Pro minőségben és költségekkel. Segítségével egy kisebb vállalkozás is olcsón állíthat elő figyelemfelkeltő marketingnyomatokat, amelyek nagyobb méretük révén nagyobb hatást is érhetnek el.

 

Az OfficeJet Pro modellek robusztus felépítésűek, ingyenes internetes regisztrációval pedig a garanciaidejük kiterjeszthető három évre, helyszíni cserével, ami a nyomtatás oldaláról biztosítja a vállalkozás folyamatos működését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.