Hirdetés

Nyugdíjazzák a hatmagos AMD Phenom processzorokat



|

A gyártó helyet csinál a közelgő FX szériás lapkáknak, amelyek a Bulldozerre épülnek.

Hirdetés

Az AMD elérkezettnek látta az időt, hogy az összes hatmagos Phenom processzorát nyugdíjba küldje, még az idei évben. A cél, hogy helyet csináljanak a közelgő FX szériás lapkáknak, amelyek az új Bulldozer architektúrára épülnek. Az idei harmadik negyedévben a Phenom II X6 1045T-t, az 1055T-t és az 1065T-t vonják ki a szolgálatból, majd ezt követően a maradék öt Phenom II X6-os CPU-t is, az év végéig.

 

Az addig leadott rendeléseket 2012. első negyedévében szállítják ki. A nyugalmazott processzorok az AMD Thuban architektúrájára épülnek, amely 2010. áprilisában mutatkozott be, és mindegyik CPU hat darab K10-es maggal dolgozott, 2,6-3,3 GHz-es órajelek között. A Thuban volt az AMD első architektúrája, amely támogatta a Turbo Core technológiát, amely automatikusan képes a magok sebességét a terheléstől függően emelni, és akár elérni a 3,6 GHz-et is ebben a módban.

 

A Phenom II X6-os lapkákat az új FX sorozatba tartozó processzorok váltják le, amelyek a Bulldozerre épülnek, és idén augusztusban vagy szeptemberben kerülnek piacra. A Thubantól eltérően a Bulldozer más megközelítésben használja a moduláris kialakítást, így nyolcmagos processzorok készítésére is van lehetőség.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.