Hirdetés

Nyugodj békében, 2D-s NAND flash!



|

Már a 3D-s felépítésű modulok fejlesztésére fókuszálnak a chiptervezők.

Hirdetés

A Computerworld beszámolója alapján nagyon gyorsan teljesen befejeződhet a megszokott kétdimenziós NAND flash memórialapkák fejlesztése. A gyártók szerint mára bebizonyosodott, hogy nincs értelme 15 nanométer alá csökkenteni ezek csíkszélességét: önmagában ezzel már nem lehet jelentős teljesítménybeli vagy kapacitásbeli előrelépést elérni, viszont egyre nagyobb problémát okoz a chipek megbízhatóságának garantálása.

Hirdetés


Ennek következtében a gyártók már a nagyon közeli jövőben az összes erőforrásukat a 3D-s NAND lapkák fejlesztésére fogják összpontosítani. Ez kiváló hír a fogyasztók számára, hiszen a függőlegesen halmozott felépítésű chipekkel jelentősen növelhető a lapkánként elérhető kapacitás. Hamarosan soha nem látott magasságokba emelkedhet a többek közt mobileszközökben és SSD-kben is használatos tárolólapkák ár-érték aránya.


Persze a Toshiba és vetélytársai jó darabig nem állnak majd le a 2D-s NAND flash lapkák gyártásával, ezekre hosszú évekig számos felhasználási területen szükség lesz.


(Forrás: ExtremeTech)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.