Hirdetés

Okostelefon kell a szuperolcsó 3D-s nyomtatóhoz



|

Az OLO 3D-s nyomtató olcsó, és hatalmas siker a Kickstarteren.

Hirdetés

Eredetileg 80 000 dollárt szerettek volna gyűjteni a Kickstarteren az OLO 3D-s nyomtató fejlesztői, azonban a közösségi finanszírozási kampány jóval nagyobb sikernek bizonyult

Hirdetés

A 99 dolláros 3D-s nyomtatóra eddig több mint 1,3 millió dollár gyűlt össze. Vélhetően sokan szeretnének ilyen olcsó 3D-s nyomtatót, akkor is, ha a konkrét termék még nem létezik. 

Az OLO mindenesetre ígéretes készüléknek tűnik, egészen addig, amíg valaki tudja nélkülözni az okostelefonját. Ezen kell ugyanis elindítani egy appot, kiválasztani a nyomtatandó tárgyat, majd rátenni az OLO-t a készülékre. 

Ezután a nyomtató az okostelefon kijelzőjének a fényével alakítja ki a konkrét tárgyakat. A folyamat végén csak forróvíz alá kell rakni a tárgyat, egy öblítés erejéig. 

Előre elkészített képek mellett saját tervek is kialakíthatóak. Az OLO maga négy AA-s akkuval működik, az Android és az iOS mellett a mobilos Windowst is támogatja. A nyomtatáshoz használatos gyanta üvegenként 15 dollárba kerül majd. 

A termék nagy hátránya, hogy az okostelefont sokáig kell nélkülözni. Egy 1 centiméteres tárgy nyomtatása 46 percet vesz igénybe, és persze a kijelző használata miatt az okostelefonnak töltőn kell lennie. A termék szépsége függ a készülék kijelzőjének a felbontásától és kontrasztjától is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.