Hirdetés

Októbertől az Ivy Bridge támogatja a 4K-s felbontást



|

Az Intel nem tett le az UHD-ra való átállásról.

Hirdetés

Kisebb meglepetést okozott még áprilisban az Intel, amely akkor arról beszélt, hogy a nagyon magas felbontások irányába akar váltani, és mindenkit az UHD-ra való átállásra biztatott. A vállalat most elárulta, hogy a jelenlegi Ivy Bridge processzorok októberben már megkapják a 4K-s felbontáshoz szükséges támogatást.

 

Az Intel az idei IDF-en beszélt arról, hogy egy driverfrissítés keretében teszik majd képessé a vezérlőket a 4K x 2K-s felbontás használatára. A hardveresen gyorsított 4K-s videodekódolás is támogatott lesz, azonban a 4K-s panel használatához Ivy Bridge esetében két DP kimenetre lesz szüksége a felhasználóknak.

 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a platformnak mennyire tesz jót a 4K, hiszen a HD4000 bár gyors, annyira nem erős, hogy 3D-ben is támogasson egy alkalmazást ekkora felbontás mellett. Az Intel célja persze nem is a 3D-s teljesítmény, ezúttal inkább a filmkedvelőket és a 2D-ben professzionális munkát végzőket igyekeznek meggyőzni.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.