Hirdetés

Olcsó lesz az új Kindle



|

Már körülbelül 17 ezer forintért megvásárolható az Amazon e-olvasója. Cserébe azonban némi reklámot el kell viselnünk.

Hirdetés

Az Amazon szerdán bejelentette az új Kindle termékvonalát, közte a Fire táblagépet, amellyel együtt csökkentette termékeinek az árait is. Így a 6" e-ink kijelzővel rendelkező alap Kindle 79 dollárba, A billentyűzettel felszerelt Wi-Fi-s kiadás és az érintőképernyős Kindle Touch 99 dollárba (azaz körülbelül 21 ezer forintba), a 3G-s változatok pedig 139 dollárba (keyboard), illetve 149 dollárba kerülnek (touch). Végezetül az újonnan bejelentett android alapú Fire táblagép 199 dollárért, mintegy 43 ezer forintért érhető el az Egyesült Államokban.

 

 



Az új Kindle ráadásul a gyártója ígérete szerint 18 százalékkal kisebb (a képernyő mérete nem változott), könnyebb (30 százalékkal) és 10 százalékkal gyorsabban tud lapozni, mint elődjei. Két újdonság is belekerült az új eszközökbe. Az egyik az EasyReach, amivel immár tapizva is lehet lapozni, illetve az X-Ray, amely a keresést segíti.

 

 

 



A Kindle eszközökért eddig 139 dollárt kellett eddig kifizetni. Illetve 114 dollárt, ha a felhasználó cserébe elviselte néhány reklám megjelenítését. A lépéssel a a Kindle a nagy rivális Barnes & Noble alá nőtt, amely jelenleg a hasonló Nook készülékét 139 dollárért kínálja.  A Barnes & Noble részvényei ennek nyomán 9 százalékot zuhantak a bejelentés követően, ám vélhetően az ősszel bejelentendő Nook 2 reagál majd az Amazon kihívására. "Prémium kategóriás termékeket árulunk nem prémium áron" - nyilatkozta a Bloombergnek Jeff Bezos, az Amazon vezére. "A többiek (szerk.: táblagépgyártók) az árat tekintve nem versenyképesek. Csupán egy vasat értékesítenek, mi viszont nem táblagépként, hanem egy szolgáltatásként gondolunk a Kindle Fire-re."

 

 



Egy turpisság azért van, nevezetesen hogy a fentebb említett Special Offers kiadás immár alapértelmezett lesz, azaz a fenti árért cserébe el kell viselnünk a képernyőkímélőn megjelenő reklámokat, amelyek az alap Kindle esetén plusz 30 dollárért, a Touch variánsoknál 40 dollárért tüntethetünk el. Magyarországon sajnos csak az emelt árú modellek érhetőek el, mivel az Amazon vélhetően nem értékesít hirdetést az országunkra.

Mindhárom készülék már előrendelhető az amazon.com/kindle oldalról, a szállításuk pedig november 21-én kezdődik majd meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.