Hirdetés

Olcsóbbak lehetnek az SSD-k



|

Csökkenti a Toshiba a NAND lapkák árait, emiatt hamarosan lentebb mehet az SSD-k vételára.

Hirdetés

A Toshiba néhány hónappal ezelőtt döntött úgy, hogy csökkenti a NAND lapkák gyártási mennyiségét 30 százalékkal, így próbálva ellensúlyozni a kereslet-kínálat okozta eltéréseket a piacon. Mivel a chipek árai nem hoztak nyereséget, a cél a helyzet megfordítása volt.

 

A háttérben azonban egy másik ok is áll: a Japánban pusztító cunami egyik következménye az volt, hogy számos atomerőmű nem működött, a kieső energiát pedig a helyi cégeknek máshonnan, és egyben jóval drágábban kellett beszerezniük. A NAND lapkák előállítása költségessé vált az elmúlt években, most pedig főként, ezért a Toshiba az előállított mennyiség csökkentése mellett döntött; a többi cég pedig követte a példáját. Az OCZ nemrég arról beszélt, hogy nem tudnak elég meghajtót értékesíteni, ugyanis nem áll rendelkezésre elegendő chip a Toshiba lépése miatt.

 

A Toshiba most a gyártás 30 százalékos növelése mellett döntött, és azt is bejelentette, hogy az árakat ezzel egyidőben 20-25 százalékkal csökkenti. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy hamarosan az SSD-k ára is lentebb csúszik.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.