Hirdetés

Olcsóbban érkeznek az AMD Radeon HD 6990-ek



|

A vártnál alacsonyabb áron érkeznek a különböző gyártók Radeon HD 6990-es kártyái.

Hirdetés

Az AMD új zászlóshajójának, a Radeon HD 6990-nek a részletes technikai adatairól már egy héttel ezelőtt beszámoltunk Önöknek. Tegnap megtörtént az AMD hivatalos bemutatója is, terv szerint; amelynek keretében megerősítették a korábbi értesüléseket. Sajnos meglehetősen vad árazásra lehetett számítani, ám a gyártók bejelentéseit követően úgy tűnik, a vártnál alacsonyabb áron lesz megvásárolható az Antilles fedőnévre keresztelt dual-GPU-s vezérlő.

 

A hivatalos állásfoglalás szerint 699 dollárt kellene fizetni az AMD új videokártyájáért, ami európai viszonylatokban sajnos 699 eurót jelentene, így könnyen elképzelhető volt, hogy hazánkban 200 000 forint fölötti árcédulát kap a vezérlő. A különböző gyártók bejelentései nyomán azonban néhány konkrét ár is napvilágot látott, ami az érdeklődőknek jó hírt jelent - a vártnál alacsonyabb lesz az Antilles ára.

 

A dual-GPU-s kártyát jelenleg minden gyártó egy az egyben vette át, a referenciakialakítással és alap órajelekkel együtt, tehát egyedi hűtéssel és megnövelt órajelekkel rendelkező HD 6990 még nem létezik. Eddig az ASUS, a Club 3D, az HIS, az MSI, a PowerColor, a Sapphire és a Vertex3D mutatta be saját Radeon HD 6990-esét; ezek azonban kizárólag a matricázásban és a dobozban térnek el egymástól. Remek hír viszont, hogy a Club 3D kártyája "csak" 598 euróba kerül, míg az HIS és a Sapphire 621 és 632 euróért kínálja az újdonságot. Noha így is elképesztő összegekről van szó, a vártnál mégis alacsonyabb áron, mindenképp 200 000 forint alatt lehet majd hozzájutni az AMD legerősebb grafikus kártyájához.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.