Hirdetés

Oront Burning Kit 2 Basic - az áprilisi teljes verziónk



|

E havi teljes verziónk olyan univerzális íróalkalmazás, amelynek segítségével egyszerűen tudunk CD/DVD/HD DVD/Blu-ray anyagokat összeállítani és lemezre égetni.

Hirdetés

Az alkalmazás telepítése egyszerű, a célmappa és a programcsoport megadásán kívül nincs is más dolgunk, mint megvárni, amíg az állományok merevlemezünkre másolódnak. Amilyen hamar csak tudjuk, regisztráljuk a programot a PC World saját felhasználói nevével és kódjával, mert ellenkező esetben az csak 15 napos próbaverzióként működik. A regisztrációs ablak minden programkomponens indításakor felugrik, de bármikor külön előhívható a Help -> Registration... menüpont kiválasztásával.
Az Oront Burning Kit 2 moduljai egy központi felület alól vagy a Start menü használatával közvetlenül is indíthatók. A Data Burning Tool adatlemezek, az Audio Burning Tool zenei korongok, a DVD Burning Tool DVD-Video lemezek írására szolgál, az Information Tool használatával pedig részletes adatokat kaphatunk a gépünkben található optikai egységekről és a bennük lévő korongokról.

 

oront_1web.png

 


Ismerkedjünk meg először az adatlemezek készítésére szolgáló modullal, egyrészt ez kínálja a legtöbb lehetőséget, másrészt a többi modul is hasonlóképpen működik, mint ez. A Data Burning Tool indítása után gyakorlatilag egy középen kettéosztott, kétpaneles állományböngésző ablakot látunk. A felső ablakrészben a gépünkön lévő mappák és állományok mutatja, míg az alsón elkészítendő lemezünk struktúrája látszik. Foglalkozzunk először az elsővel, a fájlböngészővel, amely pontosan úgy kezelhető, mint egy „hagyományos" Intéző-ablak. Baloldalt egy fastruktúra mutatja a gépünkön lévő meghajtókat és mappákat, ezek közül bármelyikre állunk is rá, annak tartalma megjelenik a jobb oldali állománylistán. Ebből tudjuk kiválasztani a lemezre írandó mappákat és állományokat: ehhez vagy a felül látható Add gombot kell igénybe vennünk, vagy egész egyszerűen áthúzzuk alulra azokat az elemeket, amelyeket lemezre szeretnénk égetni.
Azt, hogy milyen típusú lemezt készítünk, az ablak legalján található „fülekkel" tudjuk változtatni. A program egyaránt képes CD-t, DVD-t, dupla rétegű DVD-t, HD DVD-t és Blu-rayt is írni. Ahogy a lemez típusát megváltoztatjuk, a fülek alatti skála is módosul, és a sáv folyamatosan mutatja korongunk telítettségi állapotát.

 

oront_2web.png

 


Lemezünk azonosítóját az alsó állományböngésző ablak bal oldali fastruktúrája felett tudjuk megváltoztatni. Az e felett található Options gomb használatával állíthatjuk be az írási paramétereket, a Media Info fül pedig a meghajtóban lévő lemez adatait árulja el. Amennyiben mindent pontosan beállítottunk, és lemezünk struktúrája úgy néz ki, ahogy szeretnénk, akkor a felül található Burn gombbal kezdhetjük el az írást. Ha nem lemezt, hanem ISO formátumú képállományt szeretnénk készíteni, arra is van lehetőségünk, a Create Image gombbal.
Ugyanilyen egyszerű a zenei CD-k készítése, ehhez a főablakból az Audio Burning Tool pontot kell kiválasztanunk. A különbség az adatkoronghoz képest az, hogy értelemszerűen nem választhatunk tetszőleges adathordozó fajtát, csak a CD áll rendelkezésünkre, valamint természetesen nem adhatunk hozzá bármilyen állományt korongunkhoz. A program MP3-, OGG-, WAV- és WMA-fájlokból tud zenei CD-t összeállítani.
A DVD-Video korongok írására is lehetőséget kínál az alkalmazás, ehhez a DVD Burning Tool pontot kell kiválasztanunk a főablakból. E modul kezelése még a többinél is egyszerűbb, mert nincs fájlböngésző ablak, csupán meg kell mutatni a programnak a (valamilyen DVD-összeállító alkalmazással) előre elkészített VIDEO_TS mappát, a paraméterek megadása után máris lemezre égethetjük filmünket.
Az utolsó, Information Tool modul a gépünkben lévő optikai egységekről és a bennük található korongokról szolgáltat részletes adatokat. A meghajtóról elárulja típusát, beégetett vezérlőprogramjának (firmware) verziószámát, azt, hogy milyen típusú lemezeket tud írni és olvasni, valamint az általa támogatott írási módokat is. Ha lemezről kérünk információt, akkor megkapjuk annak típusát, kapacitását és egyéb adatokat.

 

oront_3.png

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.