Hirdetés

Orosz processzor dolgozik a Tavolga számítógépben



|

Alapvető netezésre és irodai munkára tervezték az all-in-one gépet.

Hirdetés

Kínához hasonlóan Oroszország vezetése is szorgalmazza a számítástechnikai berendezések és szoftverek piacán a függetlenedést, azaz szeretnék felszámolni a külföldi beszállítóktól való beszerzési kényszert. Részben emiatt az orosz állam már jó ideje jelentős mennyiségű pénzt fektet a helyi informatikai iparba, ennek egyik gyümölcse a hivatalosan tavaly leleplezett Baikal processzorcsalád. A széria nem teljesen saját tervezésű, az ARM-től és Imagination Technologies-től licencelt MIPS32 processzormagokat használ.

Hirdetés


Az orosz T-Platforms nevű vállalat most bemutatta az első ilyen processzorral szerelt számítógépet. A Tavolga Terminal TB-T22BT nevű all-in-one PC-be konkrétan Baikal-T1 CPU került, a kétmagos egység 1,2 gigahertzes órajelen működik, 1 MB L2 gyorsítótárat tartalmaz. Nem kifejezetten erős, de netezésre és irodai feladatokra elvileg megfelel, legnagyobb előnyének az 5 wattos fogyasztás nevezhető.


A Tavolga többféle konfigurációban lesz elérhető, megjelenési időről és árakról egyelőre nincs információ. A 21,5 hüvelykes és 1920×1080 pixeles IPS kijelzővel szerelt egybegép maximum 8 GB memóriával és 64 gigabájtos SSD-vel lesz rendelhető, az operációs rendszere egy testre szabott Debian Linux.


(Forrás: PC World)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.