Hirdetés

Passzív hűtésű GeForce 210 az EVGA-tól



|

Az elsősorban gyárilag túlhajtott, tuningfunkciók garmadáját felvonultató termékvonallal rendelkező EVGA ezúttal alsó-kategóriás grafikus vezérlőt jelentett be.

Hirdetés

Egyáltalán nem meglepő lépés, hogy egy, elsősorban felső kategóriás termékeiről elhíresült gyártó az alsóbb rétegekben is komplett termékcsaládokat tud felmutatni. Az EVGA korábban is hű volt az NVIDIA-hoz abban a tekintetben, hogy minden egyes új generáció megjelenésekor a teljes portfóliót bevezette saját logója alatt, és ez most sem történt másként. Ha valaki ellátogat a gyártó weboldalára, akkor többféle GeForce GT220 és 210 vezérlőt láthat, az alapórajelen ketyegő változatok mellett természetesen a gyárilag túlhajtott variánsok is a lista részét képezik.


Aki szemfüles, rögtön észreveheti, hogy még a 16 darab stream processzorral szerelt GeForce 210-esből is van túlhajtott kiadás, igaz, a változtatás inkább csak jelképes, komoly teljesítménynövekedésre senki se számítson az SC modellnél. Hírünk apropója azonban nem ez a vezérlő, hanem a passzív bordával megáldott újdonság, melyet kifejezetten multimédiás felhasználásra épített HTPC-kbe ajánlunk. A hivatalos képeken jól látszik, hogy az egész nyomtatott áramkört befedi az alumíniumból készült fémdarab, és olybá tűnik, hogy a memória modulokkal is érintkezik a borda.

 

evga_geforce_210.jpg

A méretes borda miatt két kártyahelyet foglal a vezérlő
 

 


A ventilátormentes hűtés miatt érthető, ha az órajeleken nem változtatott a gyártó, a grafikus mag a referencia értéknek számító 589, míg a stream processzorok 1402 MHz-e n ketyegnek. A 64 bites memóriabuszra kapcsolt DDR2-es modulok effektív 800 MHz-es üzemfrekvencián működnek. A félmagas NYÁK-ra épített vezérlő háromféle monitorkimenetet kapott, az analóg és DVI csatlakozás mellé egy natív HDMI port is odafért.

 

evga_geforce_210_2.jpg

Külön mellékelt félmagas hátlap sajnos nem található a kártya dobozában
 

 


Az EVGA GeForce 210 passzív hűtéses változata már rendelhető, a gyártó árlistáján 55 dolláros áron szerepel az újdonság.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.