Hirdetés

PC, laptop és táblagép sem kell



|

A Canalys elemzői szerint 2011 óta nem volt ilyen alacsony a kereslet - a helyzet további romlása várható.

Hirdetés

A Canalys elemzőinek a legfrissebb jelentése nem fest túl kedvező képet a PC-k és egyéb eszközök világáról. 

Hirdetés

A statisztikák alapján az asztali gépekből, laptopokból, hibrid gépekből és tabletekből 101 millió darab fogyott 2016 első negyedévében. Ez 13 százalékos visszaesést jelent a tavalyi évhez mérten, ráadásul a legalacsonyabb darabszámot is 2011 második negyedéve óta. 

Az eladásokban továbbra is az Apple a piac királya, azonban a 14 milliós darabszám valójában 17 százalékos csökkenést jelent még az almás cégnek is. 

A hibridek kategóriája 13 százalékkal lett keresettebb, ugyanakkor a táblagépek piaca 15 százalékkal zsugorodott. 

Tim Coulling, a Canalys elemzője ugyanakkor még rosszabb jövőképet vár. Szerinte a PC-s piac rosszul kezdte a 2016-os évet, és nem igazán van miben reménykedni a következő negyedévekben. A táblagépek piacának robbanása már a múlté, a szektor felnőtt. A globális eladások csökkenése várható, hacsak nem látunk valamilyen kitörő innovációt. 

Az első PC-jüket vásárolni készülő emberek száma soha nem volt ilyen alacsony, és az idei év újabb nehézségeket hoz majd a szakértő szerint a gyártóknak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.