Hirdetés

Philips Power2Go SPE3091



|

„Egyszerű tárkapacitás bővítés” mottóval árusítja a Philips külső, egy terabájtos merevlemezét. Egyszerű, de brutális is.

Hirdetés

Ami a kapacitást illeti, megadja a maximumot a vásárlónak a Philips szemérmetlenül nagy, 1 terabájtos külső merevlemeze. Az USB 2.0 csatlakozású egység belsejében egy 3,5 hüvelykes, azaz normál méretű, percenként 7200-as fordulatszámú merevlemez dolgozik, 32 megabájt gyorsítótárral megerősítve. A külső tápegységről üzemelő, masszív nyersalumínium ház sarkait gumírozták a rezgések tompítása és a biztonság érdekében, így sikerült halk készülékkel előállni. Mindemellett felirat figyelmeztet arra, hogy nem mobil életmódra szánták a terméket, talán azért sem, mert 5 tányéros, azaz viszonylag sérülékeny meghajtó búg venne. Mindössze a tápegység csatlakozása, egy billenőkapcsoló és az USB 2.0 csatlakozó található a hátoldalon.

 

philipsspe3091_.jpg

 

 

Ecsetelhetnénk, hogy 1 TeraByte mi mindenre elegendő, de úgy gondoljuk, hogy felesleges, hiszen nyilvánvaló, hogy napjaink digitális videó és HD őrülete minden eddiginél erősebb kapacitás igényeket támaszt a háttértárakkal szemben. Ezt az igényt legegyszerűbben egy USB 2.0-ás külső meghajtóval elégíthetjük ki, azonban ilyenkor számolnunk kell azzal, hogy teljesítményben sosem érjük be a belső ATA illetve SATA merevlemezeket, hiszen az USB (elvi) 480 megabit/s értékre korlátozzak az adatátviteli teljesítményt. Ha erre hajtunk, akkor külső, eSATA meghajtót kell keresnünk, amit nem minden számítógéphez csatlakoztathatunk csak úgy. A Philips tervezői úgy igyekeztek összehozni a kompatibilitást a teljesítményével, hogy jó teljesítményű lapkával (Prolific) és erős, rövid elérési idejű, ezért a kis vagy töredezett állományokat is fürgén kezelő merevlemezre építettek.

 

hdtachnopcmcialong_.jpg

 

 

Ennek köszönhető a meghajtó ha nem is átütő, de átlag feletti teljesítménye. Mindemellett ésszerűnek tartanánk a vegyesen eSATA és USB 2.0 csatlakozással felszerelt, áthidaló jellegű modellek megjelentetését, reméljük hamarosan ilyenekkel is összefutunk majd.


Sokat kell áldoznunk a rugalmasság és teljesítmény ilyen szinten kigyúrt elegyére. Ha megalkuszunk csupán feleekkora kapacitással, akkor kevesebb, mint fele ennyiért (bruttó 29 269 Ft) juthatunk hozzá az 500 megabájtos SPE5071 modellhez, ami hasonlóan jól teljesít.

 

 

Névjegy

Termék: Philips Power2Go SPE3091

Forgalmazó: Macroda Kft.

Ár: 76 099 Ft

Web: katt ide

 

 

Adatok

  • USB 2.0 csatlakozás
  • 1 TeraByte névleges kapacitás, NTFS-ként előformázva
  • 3,5 hüvelykes merevlemez
  • 7200 fordulat/perc, 32 MB puffermemória
  • 119×31×187 milliméteres befoglaló méretek
  • 1 kilogramm önsúly
  • 30,8 MB/s folyamatos adatátvitel (HD Tach mérés)

 


Értékelés


Philips Power2Go SPE3091

Előny: Jó teljesítmény, masszív, csendes kivitel

Hátrány: Túlárazott 1 terabájtos változat, nincs eSATA csatlakozás, rendszeresszállítása nem ajánlott

Teljesítmény: 4

Szolgáltatás: 4

Ár/Érték: 3,5


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.