Hirdetés

Pornóval erősít a Sony



|

A cég beadta a derekát - elkezdte támogatni a felnőtt tartalmakat.

Hirdetés

Az ok elég nyilvánvaló: a Walt Disney nem sokszorosíttatja saját filmjeit olyan céggel, amely pornográfiával foglalkozik. Ez egy szép, erkölcsös álláspont, de pénz beszél, kutya ugat. A 2007-es Adult Treasure Expo rendezvényen a Sony támogatásáról biztosította a felnőtt tartalmak készítőit, ugyanakkor megtalálták a módját, hogy mégis megtartsák az egy lépés távolságot.

 

Mivel Japánban a legtöbb cég nem gyárthat BluRay lemezeket, mivel nem foglalkozhat felnőtt tartalmakkal, egyszerű megoldásként Tajvanban készíttetik el a korongokat, majd visszaimportálják őket Japánba. A tajvani cég beszerzett egy lemeznyomót a Sonytól és augusztusban meg is kezdi a tömegtermelést.

 

 

hd-vs-bluray.jpg

 

 

A Sony szóvivője szokatlanul vastag arcbőrrel nyilatkozott. Elmondta, hogy a Sony mit sem változtatott a felnőtt tartalmakkal kapcsolatos szabályokon, de bármely iparágban működő cégnek szívesen nyújtanak segítséget, ha azok hozzájuk fordulnak. A döntés érthető, hiszen az elemzések többsége úgy látja, hogy annak idején a pornóipar döntötte el a harcot a VHS és a Betamax között - a Sony nyilatkozata azonban akkor is rendkívül képmutató.

 

Itt meg kell jegyezni, hogy a kezdeti előny dacára a HD DVD sem vette be egyetlen rohammal a felnőtteknek szóló filmek iparát. Eddig azért tudtak sikeresebbek lenni, mert a formátumot valamivel olcsóbb előállítani, és sok segítséget kaptak a HD DVD támogatóitól. Az Egyesült Államokban sok cég még habozik, hogy milyen formátumban kínálja majd filmjeit, a BluRay pedig egyre több teret nyer azzal, hogy együttműködik a japán pornóiparral.

 

 

blu-ray-vs-hd-dvd.jpg

 

 

A Sony amúgy is nagyon rákapcsolt az utóbbi időben. Mellette szól a lemezek valamennyivel kedvezőbb ára (Japánban körülbelül 15-18%), valamint az is, hogy a PS3-ban van BluRay lejátszó, így a filmek készítőinek eggyel több oka van ebben a formátumban kihozni filmjeit. A Microsoft (mivel része a HD DVD konzorciumnak) megpróbálta ezt ellensúlyozni egy külön HD DVD lejátszóval az Xbox 360 számára, de a beépített eszközökkel nehéz versenyre kelni.

 

A felnőtt tartalom tehát meghozta az áttörést Japánban a Sonynak- talán máshol is így lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.