Hirdetés

Processzorgyártó a csőd szélén



|

Videó: nézze meg mire volt képes a Transmeta fénykorában!

Hirdetés

A múlt: A Transmeta a 90-es évek elején a Szilikonvölgy egyik legígéretesebb vállalkozásának tűnt, ugyanis olyan egyedülálló alacsony fogyasztású mobilprocesszor-megoldásokkal kísérleteztek, amik alapjaiban megváltoztathatták volna a technológiai trendeket. Bár a cég valóban készített központi egységeket (például Transmeta Crusoe), de azok nem váltak be, bár kétségkívül ihletett adott a többi processzorgyártó számára -- sőt, több nagyvállalat, köztük a Toshiba, NEC, Sony, Fujitsu rendelkezik Transmeta licencekkel.

 

 

 

A Transmeta egyik nagy találmánya, a LongRun működés közben.

 

A jelen: A Transmeta részvényei a tegnapi zárás után 0,61 dolláron álltak, míg kereskedelme az elmúlt hónapok folyamán nem érte el az egy dollárt. Ennek okán a tőzsde figyelmeztető felszólítást küldött a cégnek, hogy hamarosan kizárják azt a részvénykereskedelemből, ha nem javít helyzetén.

 

Ez év februárjában a cég úgy döntött, hogy felhagy a a fejlesztésekkel, dolgozóit elbocsátotta, míg a továbbiakban kizárólag a vállalat aszellemi tulajdonának fejlesztésére és licencelésére kívánják helyezni a hangsúlyt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.