Hirdetés

R700: GDDR3-mal is!



|

A nevesebb partnerek GDDR3 memóriával is gyárthatják majd az R700-at.

Hirdetés

Az augusztus végén erkező ATI Radeon HD 4870X2 kártyákat kivétel nélkül az ATI szereli össze. Az eljárás biztosítja a roppant bonyolult kártyák hibátlan működésést. Hátránya, hogy a gyártóknak nincs igazán változatos termékskálájuk, hiszen csak azokat a kártyákat hozhatják forgalomba, amiket a gyártó cég engedélyez számukra. Ezt a módszert alkalmazza az NVIDIA is, a legújabb GTX260 és GTX280 kártyák esetében. A partnercégek csak az NVIDIA által összeszerelt kártyákat vásárolhatják meg, és nekik a doboztervezésen és a hűtőbordák matricázádán kívül nem sok dolguk marad. Legalábbis ez volt a helyzet eddig.

 

ati4870x2.jpg

 


Az ATI azonban most engedékenynek bizonyult ebben a kérdésben, és néhány, eddig meg nem nevezett, de kiemelkedőnek jellemzett partnereinek engedélyezte a 4870X2 kártyák variálását. Az ATI által gyártott grafikus kártyák kizárólag GDDR5 memóriákkal kerülnek forgalomba, de az említett partnerek akár GDDR3 memóriával ius gyárthatják majd az ATI új zászlóshajóját.


Ez a változás bizony jót jelent majd nekünk vásárlóknak, hiszen eddig az egyes nevesebb cégek is csak a hűtőbordát cserélhették ki és esetéeg egy kis gyári tuningot hajthattak végre. Ezzel a lépéssel az ATI biztosította, hogy a piacot nemsokára ellepik majd az olcsóbb, de azért még így is igen erős 4870 X2 kártyák.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.