Hirdetés

Radeon 4550: olcsó és jó



|

Megérkezett az ATI legújabb és legolcsóbb kártyája.

Hirdetés

Elméletileg már kapható is az ATI legújabb leginkább médiacenterekbe szánt megoldása a Radeon 4550. A kártya alapvetően videók kódolásában jeleskedik, valamint teljesen energiatakarékos, nagyon halk. Teszi mindezt körülbelül 55 dolláros áron, ami azért igencsak vonzó ajánlatnak tűnik. A kártya nagy durranása mindenképpen a dual HD videó dekóder, ami ebben a szegmensben nem annyira volt jellemző eddig. Ez azt jelenti, hogy miközben filmet nézünk, fel is vehetünk, vagy használhatjuk a PiP (kép a képben)funkciót. A Radeon 4550-et 256 vagy 512 megabájt DDR3 memóriával szerelik, és készül belőle passzív hűtővel ellátott változat is. Fogyasztása 25Watt körül alakul teljes terhelés mellett, ami megint csak jól hangzik.

ati_logo.jpg

 Az ATI ezen lépése bizony nehéz helyzetbe hozhatja az NVIDIA-t, hiszen egyelőre úgy néz ki minden szegmensben tudott olyan terméket piacra dobni ami lekörözi a konkurens gyártó terméketi, ha nem teljesítményben, akkor ár/teljesítmény arányban. Az NVIDIA már így is árcsökkentésekre kényszerült legújabb csúcskategóriás kártyái esetében, és valószínüleg most is csak hasonlóképpen tud reagálni, mert új chipeket nem lehet minden héten tervezni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.