Hirdetés

Radeon HD 6930 - az AMD válasza a felújított GeForce GTX 560 Ti-k ellen?



|

A Cayman grafikus mag gyengébb változata kerülne az új videokártyába.

Hirdetés

Az NVIDIA legújabb kártyájával, a GeForce GTX 560 Ti 448 Cores-szal (a GTX 560 Ti felújított változata) egy remek ár-érték arányú vezérlőt kínál a piacon. Az AMD a legfrissebb hírek szerint hasonló lépésen gondolkozik, amelynek az eredménye a Radeon HD 6930 lehet.

 

Az új HD 6930-ba hasonlóan a rivális megoldásához, a nagytestvérek grafikus magja, jelen esetben a Cayman egy gyengébb változata kerülne. Ha minden igaz, az új Cayman CE GPU 1280 stream processzorral dolgozik majd, a nagyobbak 1536-ja helyett.

 

 

A 256 bites memóriabusz 1 vagy 2 GB GDDR5-ös VRAM-ot kezel majd, azonban az órajeleket szintén jelentősebb mértékben csökkentenék: a GPU 750 MHz-en működik, míg a memória 4800 MHz-en.

 

Hasonlóan az NVIDIA megoldásához, az AMD sem készítene referenciakártyát, így jelen esetben a gyártók a HD 6950-nél felhasznált hűtőegységeket és áramköri lapokat alkalmazhatják. A várhatóan decemberben megjelenő HD 6930 ára 170 és 200 euró között lehet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.