Hirdetés

Radeon HD 7970 - 1,3 GHz-en, léghűtéssel



|

A figyelemreméltó órajel-megemelést a Deepcool Dracula VGA-hűtőjével sikerült végrehajtani.

Hirdetés

Az AMD egyik, Kínában tartott tuningversenyén az egyik felhasználónak csupán léghűtés használatával sikerült elérnie, hogy a Radeon HD 7970 GPU-jának órajelét 1319 MHz-re emelje. A memória órajele sem maradt természetesen a régi értéken, azt 7288 MHz-re sikerült növelni.

 

A rekord beállításában egy Deepcool Dracula VGA-hűtő segédkezett, tehát a mostani csúcs kizárólag léghűtéssel született (folyékon nitrogénnel korábban már 1,7 GHz-re is emelték a HD 7970 GPU-jának az órajelét). A kártya a módosítások után a 3DMark 11-ben Performance módban P11462-es eredményt ért el.

 

A HD 7970 referencia órajelei a GPU-ra vonatkozóan 925 MHz, míg a 3 GB GDDR5-ös memóriára 5,5 GHz. Az AMD Radeon HD 7970-es kártyája tavaly decemberben mutatkozott be, és a gyártó GCN architektúrájára épül.

 

Képforrás: MyDrivers.com

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.