Hirdetés

Raijintek Metis teszt: a feltűnő minigép



|

Megnéztük közelebbről a Raijintek szép és minőségi számítógépházát.

Hirdetés

Ezt a modellt büszkén kitehetjük asztalunkra, mert minőségi és szép. A meglepően könnyű ház mindössze 2,8 kg, amit annak köszönhet, hogy külső borítása szálcsiszolt alumíniumból készült, ráadásul hatféle színben választhatjuk.
 

Hirdetés


Belül a tervezőknek viszonylagos szabadságuk volt, ugyanis a Metis egy „ODDless” ház – optikai meghajtót maximum külső egységként, USB-n csatlakoztathatunk. A fekete belsőnél előre, ráadásul állítva kell beszerelni a tápegységet, a felette lévő helyet pedig elfoglalja a sok-sok tápkábel – ajánlott moduláris tápegységet választani. A mini-ITX alaplapot tartó lemezt szerencsére kivágták a könnyű CPU-hűtő szereléshez, és igyekeztek a légmozgáshoz a lehető legnagyobb teret meghagyni, így 16 cm-es toronyhűtőt is beszerelhetünk. A felső részt opcionálisan egy 17 cm-es videokártya foglalhatja el, de aki ilyet is szeretne, készüljön fel arra, hogy a kábelelvezetés nagyon nehézkes lesz. Ezt az alaplap mögötti oldallap sem segíti, mert sem hely, sem nyílások nincsenek itt. Meghajtóból két darab, 2,5 colos egységet szerelhetünk alulra, és egy 3,5 colosat rejthetünk felülre, a házhűtést pedig egyetlen, hátsó 12 cm-es ventilátorra bízták.


A Metis összeszerelése nem gyerekjáték, ajánlott követni a leírást. Ebbe a gyönyörű miniházba erős gépet építhetünk, az előlapi (pontosabban felül elhelyezett) csatlakozókkal is meg voltunk elégedve, de mi inkább olyan géphez javasoljuk, ahol külön videokártya nem foglalja el azt a kevés kis helyet is, így a szellőzéssel, a zajszinttel és a hőmérsékletekkel sem lesz gondunk.


Névjegy

– Ár: 15 990 Ft
– Forgalmazó: Caseking Kellytech Kft.
– Teljesítmény: 7
– Szolgáltatás: 7
– Ár/érték: 8


Adatok

– mITX szabvány
– 1× 3,5”, 2× 2,5” helyek
– 2× USB 3.0 és hang előlapi kimenetek
– 1× 120 mm ventilátor
– maximum 160 mm-es CPU-hűtő és 170 mm hosszú VGA
– 190×277×254 mm, 2,8 kg
– hatféle szín, oldallapi ablak opció


Előny: egyedi méretek, minőségi, szálcsiszolt alumínium
Hátrány: nehézkes szerelés, kábeleket nem lehet elrejteni

 

Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.