Hirdetés

RAW-t is lő a Canon PowerShot SX1 IS



|

A Full HD videofelvétel készítésére alkalmas fényképezőgép már RAW formátumban is ment.

Hirdetés

Mint ahogy arról HD videofelvétel készítésére alkalmas fényképezőgépekből összeállított tesztünkben (katt ide) is tájékozódhattak olvasóink, a Canon PowerShot SX1 IS eddig is kiemelkedő technológiai teljesítményével hívja fel magára a figyelmet. A nagy sebességű és felbontású CMOS érzékelőre épített készülék tesztünkben teljes felbontású HD video készítésével tűnt ki a mezőnyből, no és azzal, hogy a felvételek képminősége a HD videokamerákéval összevethető. (HD videokamera tesztünkhöz kattintson ide.)

 

 

canonps_sx1_is.jpg
 

 

 

A gyártó erős hardverrel igyekszik megfelelni a nagyzoomos kompakt kategória kihívásainak, de mindeddig csak JPEG formátumban rögzítette az SX1 IS a fotókat. A mai napon bejelentett új firmware változattal lehetséges a RAW formátum kiválasztása is. Ily módon ugyan utófeldolgozás nélkül maradnak a fotók, de ellentétben a JPEG tömörítéssel a RAW esetében bitről bitre megőrzésre kerül a képérzékelőből származó minden információ. A RAW használata azok számára ideális, akik saját szájízük szerint, szoftveresen szeretnék beállítani a kép legjellemzőbb paramétereit.

 

Az SX1 IS tulajdonosok nem csak a firmware frissítést tölthetik le a Canon weblapjáról, hanem ingyenesen hozzájuthatnak a Canon Digital Photo Professional szoftver egy példányához. A gyors RAW szerkesztő alkalmazás lehetővé teszi, hogy a fehér egyensúlyt és az expozíciót még a JPEG feldolgozás előtt, a sokkal több információt tartalmazó nyers adatokon hajtsuk végre. Kattintson ide a legújabb firmware frissítéseket tartalmazó oldal eléréséhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.