Hirdetés

Recompute: számítógép kartonpapírból



|

Néha könnyen elszabadul a képzelet, főleg, ha teljesen őrült ötletről van szó.

Hirdetés

A képeken látható fantasztikum nem a jövőből származik és nem is egy szándékosan olcsó költségvetésből megoldott gépház szeretne lenni. Február 27-én rendezik meg New Yorkban a Greener Gadgets Design Competitiont, vagyis a minél zöldebb és környezetbarátabb kütyük dizájn versenyét. A felhívásra megalkották a Recompute nevű számítógépházat, amely teljesen újrahasznosított anyagból készült, könnyen bővíthető a gép, ettől "zöldebb" talán nem is lehetne már.

 

recompute1.jpg

A kész ReCompute 

 

Ami a belsőt illeti, sajnos ott már nem érvényesülhetett tökéletesen a környezetbarát megközelítés, egyszerűen csak jó vasat építettek bele. Így kapott a Recompute Intel Core 2 Duo processzort és 2 gigabájt RAM-ot.

 

recompute2.jpg

Így néz ki szétszedve 

 

Brenden Macaluso, az ötletgazda elmondta, hogy a hullámkarton rendkívül jól tűri a számítógép által keltett hőt, bár a hűtésre nagyobb gondot kell fordítani mint a megszokott fémházas megoldásoknál. Azonban, ha a műanyag házakat vesszük figyelembe, jobb a kartonpapír, mivel lényegesen magasabb fokon gyullad meg (258 fok) és olvad el (427 fok) mint a plasztik változat, amely már 120 foknál megadja magát.

 

recompute3.jpg

Nem mindennapi látvány használat közben sem 

 

Továbbá arra is felhívta a figyelmet, hogy sajnálatos módon az alkalmazott anyag alapvető tulajdonságai miatt kissé sűrűbben kell cserélni a házat mint általában, hiszen a karton rosszul viseli a vizes törölgetést és a por sem mutat rajta jól pár hónap után.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.