Hirdetés

RenderStream: AMD Radeon-munkaállomások 21,6 teraflop teljesítménnyel



|

A VDACTr8 nyolc Radeon HD 6970-et, a VDAC4x2 négy darab Radeon HD 6990-et vet be a teljesítmény érdekében.

Hirdetés

A RenderStream bemutatta legújabb nagyteljesítményű munkaállomásait, a VDACTr8-at, illetve a VDAC4x2-t. Mindkét gépet olyan alaplapra építették, amely egyszerre két processzort képes használni - az Intel erőteljes, X5600-as szériás Xeon processzorai gond nélkül alkalmazhatóak, maximum 12 GB memória társaságában.

 

A két munkaállomás a továbbiakban is nagyjából megegyezik, egy nagy fontos különbséggel, ez pedig a támogatott grafikus kártyák száma. A VDACTr8 ugyanis nyolc darab AMD Radeon HD 6970-es kártyával konfigurálható, míg a VDAC4x2 "csupán" négy darab Radeon HD 6990-nel. A kettő közül egyébként az első megoldás teljesít jobban, egészen pontosan 21,6 teraflopos teljesítményt mértek a tesztek során.

 

A VDACTr8 korábbi verziója nyolc darab NVIDIA GTX 580-as kártyát használt, ezeket cserélte le az AMD megoldására a RenderStream - az eredmény 71 százalékos teljesítménynövekedés lett. Az oclHashCat tesztek eredményei szerint a régebbi modell 18 milliárd műveletre képes másodpercenként, míg az új, AMD-vel szerelt változat 45 milliárdra. Sajnos a munkaállomások árait nem árulták el.

 

 

Kapcsolódó fórumtémák:

Videokártya-vásárlás

Videokártya tuningolása

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.