Hirdetés

Részben magyar fejlesztésű házimozi az LG-től



|

Az LG HX806PE-t a hazai közönségigényekre alapozva tervezték.

Hirdetés


A magyar fejlesztő bevonásával készült LG HX806PE állítható magasságú első hangfalaival igazodik az itthon is mind általánosabb modern lakberendezési igényekhez. Az LG dicsekedhetett 2010-ben a legtöbb eladott házimozival itthon, most pedig kifejezetten a hazai igényekre koncentrálva próbál az élen maradni. Múlt heti sajtótájékoztatóján több házimozi készletet is bemutatott és kivételesen a fejlesztés menetébe is némi betekintést nyerhettek a jelen lévő újságírók.

 

Az LG a termékfejlesztést megelőzően a Szonda Ipsos-szal közösen 2010 áprilisában végzett kutatása szerint jelenleg az olyan 5.1-es házimozi a legelterjedtebb hazánkban, amely négy szatelit (kicsi) hangszóróval rendelkezik, a jövőben pedig a négy álló (Tallboy) hangsugárzóval felszerelt modellek lesznek a kelendőbbek. A felmérés értelmében tehát akinek most van is házimozija az négy álló hangsugárzósra cseréli majd, akinek meg még nincs, az nagy valószínűséggel a két Tallboy és két szatelit hangszórós verziót részesíti majd előnyben. Az otthoni mozirendszer vásárlását a hangzáson felül a hely szűke, a bútorok stílusa és elrendezése, valamint a TV-k mérete és elhelyezése nagyban befolyásolja. A legtöbb lapostévé tulajdonosnak 40 inches képátlójú (120 cm) vagy annál nagyobb készüléke van és ezeket egyre inkább a falra szerelve helyezik el.

 

Az LG HX806PE tervezésekor mindenben a hazai felméréshez igazodtak, állítható első hangszórókkal szerelték fel a 3D Blu-ray házimozit. Az LG HX806PE állítható magasságú első hangfalaival a falra szerelt tévéhez és a TV szekrényen elhelyezett készülékhez is illik. A rövid hangfalak a TV szekrényre tett tévé mellé, a Tallboyok pedig a falra szerelt televízióhoz passzolnak. A HX806PE az 5.1 hangzás mellett 850 watt kimenő hangteljesítménnyel rendelkezik és tartalmazza a gyártótól már megszokott LG Hanggalériát és BD Live funkciót. Számos médiaformátumot képes lejátszani, mint például olyan vezető szabvány formátumokat, mint az MKV és DivX. Hazánkban kedvelt funkció az USB-n való HD DivX formátum lejátszása, amelyre szintén képes a készülék, ráadásul át tudja másolni USB-re az audio CD-k zenéit is. Akár a megelőző modellek, ez is tartalmazza a Netcast funkciót, azaz a számítógép kihagyásával, egyből a tévénken böngészhetünk a YouTube, AccuWeather vagy Picasa web albumok között. A DLNA (Digital Living Network Alliance) kompatibilitás révén lejátssza a készülék a hálózaton megosztot tartalmakat is. Modern extra, hogy távirányítható Wi-Fi-n keresztül okostelefonnal is.

 

Török Tamás a készülék funkcióit mutatja be épp

 

„Nagy szakmai elismerést jelent a magyar leányvállalat számára és személyesen nekem is, hogy részt vehettem a HX806PE 3D Blu-ray házimozi kifejlesztésében. Ez a modell kifejezetten a közép-kelet európai és a magyarországi fogyasztói igények figyelembevételével készült, ezért nagyon bízunk benne, hogy a vásárlók nagy várakozással fogadják majd a számos enteriőrbe illő készüléket, amelyet a hangteljesítménytől kezdve, az anyaghasználaton át a forma kialakításáig nekik szánunk" - mondta el Török Tamás az LG Electronics Magyar Kft. szórakoztatóelektronikai és informatikai terméktrénere.

 

„Az LG felhasználóbarát fejlesztési filozófiája közismert a szórakoztatóelektronikát közelebbről ismerők számára és ez az egyik fő oka a piacon eddig elért sikereinknek is. Bízunk abban, hogy a közép-kelet európai és a magyar piacra fejlesztett új házimozink is jelentősen hozzájárul piaci pozíciónk megtartásához és tovább erősítéséhez." - mondta el Falus Viktória, az LG Electronics Magyar Kft. szórakoztatóelektronikai marketingkommunikációs menedzsere.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.