Hirdetés

Érkeznek az első BDXL-írók



|

A Pioneer és a Buffalo is bemutatta a 128 gigabájtos BDXL-lemez írására alkalmas optikai meghajtóját.

Hirdetés

A Pioneer és a Buffalo is bemutatta a BDXL-lemezek írására alkalmas optikai meghajtóját. Az ODD-k a háromrétegű, 100 gigabájtos és a négyrétegű, 128 gigabájtos BDXL korongokkal képesek megbirkózni. A Pioneer BDR-206MBK SATA interfészen át működik, 4 MB buffermemóriával.

Írási sebességei az alábbiak szerint alakulnak: 6x BD-R SL/DL, 4x BD-XL, 2x BD-RE és BD-RE XL, 8x DVD-R SL/DL, DVD+R SL/DL és DVD+RW, 6x DVD-RW, 5x DVD-RAM, valamint 24x CD-R/RW. A csomagban a következő szoftverek is megtalálhatóak lesznek: CyberLink PowerDVD 10, PowerProducer 5, Power2Go 7, InstantBurn 5, PowerBackup 2, Medi@Show 5 és LabelPrint 2. Az író ára ismeretlen, azonban november közepétől már kapható.

 

A Buffalo egyenesen két BDXL-íróval is jelentkezett: a BRXL-6FBS-BK egy belső ODD, míg a BRXL-6U2 egy külső Blu-ray-író. A SATA, illetve USB 2.0-ás porton keresztül üzemelő optikai meghajtók írási sebességei megegyeznek: 4x BD XL, 6x BD-R SL/DL, 2x BD-RE XL, BD-RE SL/DL, 8x DVD-R/+R/+RW, 6x DVD-RW, 5x DVD-RAM, valamint 24x CD-R/RW. A Buffalo esetében sem ismertek az írók árai, továbbá itt a megjelenési dátumot sem tudni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.