Hirdetés

Robotautókba készült az NVIDIA új processzora



|

A Drive PX 2-t szolgálja ki a Parker, ami Pascal GPU-kkal együtt segíti majd a sofőr nélküli autókat.

Hirdetés

Az NVIDIA bemutatta a Parker mobilprocesszorát, amelyik a gyártó robotautókhoz kitalált rendszerét, a Drive PX 2-t szolgálja majd ki. A Drive PX 2 elsőként a januári CES-en mutatta meg magát. 

Hirdetés

A Drive PX 2 két Parker processzort és két Pascal GPU-t használ majd. Az NVIDIA állítása szerint 24 billió mélytanulási műveletet tud majd elvégezni másodpercenként a rendszer. A mélytanulás a gépi tanulás olyan formája, amely lehetővé teszi, hogy az autó megismerje a környező világot, például a kutyákat vagy a szirénázó rendőrautókat. 

A Parker processzor 50-100 százalékkal jobb teljesítményre képes a hasonló mobilprocesszoroknál, és sok autógyártót érdekel - immáron több mint 80 autógyártó és beszállító, kutatóközpont dolgozik az NVIDIA-val. A Volvo már jövőre SUV-ban tesztelné a Drive PX 2-t. 

Az NVIDIA számára fényes jövőt jelenthet az autóipar, ugyanis már a második negyedévben 119 millió dolláros árbevétele volt a kategóriából, ami 68 százalékos éves emelkedést jelent. 

Mindezek miatt gőzerővel igyekszik az Intel is - a rivális a BMW-vel és a Mobileye-jal is szövetkezett a sofőr nélküli technológiák fejlesztésére, illetve a Baidu is az Intelre épít. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.