Hirdetés

RunCore: csak óvatosan azzal a vörös gombbal



|

Egyetlen mozdulattal másvilágra küldhetőek a gyártó új SSD-i.

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt a RunCore bemutatta Invincible névre hallgató SSD családját, amelyet elsősorban a rendkívül érzékeny adatokkal dolgozóknak ajánlanak. Ennek hallatán a legtöbben valószínűleg arra tippelnének, hogy az adatok fokozott védelme érdekében az eszközök valamiféle extra titkosítólapkával lettek ellátva, ám a japán gyártó új meghajtói valójában pont a fájlok megsemmisítésében jeleskednek.


Mint a videón is látható, az Invincible szilárdtest-meghajtók különlegességét a hozzájuk mellékelt, két darab gombban végződő speciális kábel adja: működés közben a zöldet megnyomva az SSD vezérlője villámgyorsan felülírja memórialapkák teljes tartalmát, míg az ennél is alaposabb munkát végző vörös gombbal túlfeszültség alá helyezhető a komplett egység.

 


Megemlítendő, hogy a mozgókép tanúsága ellenére az SSD-k nem kezdenek el füstölni a vörös gomb lenyomása után, továbbá a bennük lévő lapkák sem deformálódnak el, a gyártó sajtósai csak a drámai hatás kedvéért tuningolták meg a demonstrációt.


Sajnos nem tudni, hogy a 240 és 140 MB/s olvasási és írási sebességekkel rendelkező, SATA II csatolófelületes meghajtók hol, mikor, továbbá milyen kapacitással mennyiért kerülnek majd piacra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.