Hirdetés

Samsung: 100 000 dollár a legjobb alkalmazásnak



|

A Free the TV Challenge célja összekötni a tévét minden mással.

Hirdetés

A Samsung tavalyi versenyének célja az volt, hogy minél több okostévé alkalmazás legyen elérhető. Az idei kihívás ennél specifikusabb, azokat a fejlesztéseket díjazzák, melyekkel összeköthető valamilyen formában a Samsung okostévé és a telefon, táblagép vagy laptop. A lényeg, hogy a nagyképernyő társaságra találjon.

 

Három kategóriára hívja fel a fiygelmet a gyártó a Free the TV Challenge kiírásában. Legkézenfekvőbb a távirányító, vezérlő alkalmazások készítése, mely lehetővé teszi, hogy egy táblagép, telefon vagy PC irányítson egy a tévén futó alkalmazást. Hasznosak lehetnek egy második képernyő típusú szoftverek, melyek a második eszközön az elsőhöz kapcsolódó információkat, kiegészítő tartalmakat jelenítenek meg. A legérdekesebb kategóriát valószínűleg az interaktív több képernyős rendszerek képezik, ezek lehetővé teszik, hogy egy tevékenységet az egyik eszközön félbehagyva a másikon zökkenőmentesen folytathassunk tovább: elkezdhetjük böngészni a tévéműsort a tévén és folytathatjuk ugyanott út közben az okostelefonon.

 

 

Érdemes törniük magukat a fejlesztőknek, a legjobb fejlesztés jutalma ugyanis nem csak 100 000 dollár, de még mellé jár egy 65 hüvelykes Samsung LED TV és egy Galaxy Tab 10.1 is. A nyertes alkalmazás egyúttal felkerül a Samsung SmartHUB ajánlott gyöngyszemei közé is két hónapra. A 2. és 3. helyezettek rendre 75 000 és 50 000 dollárt illetve szerényebb, 55 centiméteres LED tévét és Galaxy Tab 10.1-et kapnak. A versengés november 29-ig tart magyar idő szerint 23 óráig. Az elbírálásra december 2. és 16. között kerül majd sor, a nyerteseket 2012. január 13-án jelentik majd be. A részletes szabályzat a Samsung weboldalán olvasható.

 

A versenyzők a Samsung TV App SDK alapján dolgozhatnak, de kihasználhatják azt is, hogy a tavalyi nyertes, a MOVL erre az időszakra ingyen bocsájtja a fejlesztők rendelkezésére MOVL Connect platformját.

 

A Samsung, mint az egyik legnagyobb okostévé gyártó és alkalmazás fejlesztő méltán áldoz a minőségi alkalmazások számának növelésére, ugyanakkor ez a verseny nem oldja meg az okostévé világ töredezettségi problémáját. A legtöbb gyártó egyedi platformot épít tévéibe, így minden alkalmazást külön el kell készíteni, ha egy másik gyártó alkalmazástárában szeretnénk vele megjelenni.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.