Hirdetés

Samsung S730: egy kihagyhatatlan (pillanatfel)vétel



|

Honosított menü, digitális képstabilizátor és megfelelő képminőség meglepetések nélkül – kivéve az árat.

Hirdetés

pcw_legjobb_vetel_.jpg
Abszolút szokványos, családi szabadidős használatra szánt készülék a Samsung S730, 7,2 megapixeles felbontással, a szokásos zoommal és valamelyest nagyobbacska kijelzővel. Mindennapi fotózáshoz teljesen megfelelő, kezelésében már csak a magyar menü miatt sincs semmi ördöngösség, tehát hozza az elvárhatót - csakhogy az elvárható szint alatti áron! Mintegy bruttó 10 000 forintot takaríthatunk meg, ha ezt a fényképezőgépet választjuk, ugyanakkor nem kell visszavennünk igényeinkből, mert az S730 az erős középmezőnybe sorolható, elég jó képminőséggel.

 

 

samsung1_.jpg

 


Külön üzemmódot kapott a tárcsán az ASR, vagyis a fejlett bemozduláscsökkentés. Ez ebben az árkategóriában általában még nem jelent optikai megoldást, csupán az elmozdulás szoftveres értékelésével és korrigálásával dolgozik a rendszer. Érezhető a hatása, hiszen míg a normál modellekkel kézben 1/60-ad másodperces expozíciós időnél lehet még stabilan tartani a képet, addig ez az S730 esetében 1/45-re nyúlik az ISO érzékenység túlzott megemelése nélkül. A kép elfogadható élességű marad beltéren is, a körülményekhez képest kevés zajjal, de az élesség nem éri el a szuperérzékeny beállításokkal dolgozó versenytársakét. Vannak apró hibái is, kissé túlhangúlyozottnak éreztük a színeket, és tapasztalataink szerint az autofókusz időnként téveszt.

 

 

samsungasr_.jpg

 


Sok esetben - például nyaraláskor - kifejezetten jól jöhet, hogy nem saját akkumulátorral, hanem két ceruzaelemmel vagy újratölthető teleppel üzemel. Akinek nincs határozott elképzelése, és szeretne egy olcsó, magyarul „beszélő", automata módban megfelelő átlagteljesítményt nyújtó gépet, annak kézenfekvő választás az S730.


Cikkünk leadásakor a Samsung S730 ajánlott bruttó kiskereskedelmi ára 37990 Ft volt, ezzel elnyerte júniusi komakt gép tesztünk Legjobb Vétel díját.


Adatok:

 

  • 7,2 megapixel felbontás
  • 2,5 hüvelykes TFT kijelző
  • 3× optikai zoom
  • Fényerő F/2,8 nagy látószögű, 4,9 tele módban
  • ISO 50, 100, 200, 400, 800, 1000 érzékenység
  • Digitális képstabilizátor
  • SD memóriakártya foglalat
  • Mozgókép felvétel 640×480 képpont, 30 képismétlés másodpercenként
  • Tápellátás: 2×AA elemmel vagy NiMH akkumulátorral

 

 

Termék: Samsung Digimax S730


Forgalmazó: Leitz Hungária Kft.


Értékelés: 82%


Előny: Magyar menü, igen kedvező ár Kissé erős színkiemelés, a fókuszbeállítás néha téved, nincs videokimenet


Hátrány: túlzottan kiemelt színek, olykor téveszt az auto fókusz

 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.