Hirdetés

Samsung SCX-5635FN



|

Nagyon terhelhető és olcsón is dolgozik a klasszikus monokróm multifunkciós.

Hirdetés

Megjelenésében a klasszikus nyomtatót mintázza a Samsung SCX-5635FN, munkahelyi hangulatát enyhítendő burkolatát kétféle szürkéből állították össze és kezelőpaneljén a navigációs gomb kékes-lilás árnyalatú háttérvilágítást kapott, szerencsére nem bántó mértékben. Egy extra USB csatlakozást találunk az előlapon szkenneléshez és a legismertebb formátumok közvetlen nyomtatásához (JPEG, BMP, PDF, TIFF, PRN).  Alapkiépítésben egy 50 lapos egyedi (boríték) adagolót és egy 250 lapos papírkazettát tartalmaz a készülék és még egy azonos kapacitásúval bővíthető. Dokumentumadagolója egyoldalas, 50 lapot képes fogadni.

 

samsung scx-5635fn multifunkcios monokrom lezernyomtato


Négysoros szöveges-grafikus kijelző mellett egy jól szervezett kezelőpanelt találunk, a honosított menü jól bejárható. Mint multifunkciós, az alapvető nyomtatás mellett másolásra és faxolásra is használható a készülék. Szolgáltatásait a helyi hálózatról is igénybe vehetjük, a beépített Ethernet vagy az opcionális Wi-Fi adapterek révén. Nem csak a nyomtatásra, hanem a beolvasásra és fax küldésre is kiterjed a megosztás lehetősége. Sajnos a faxok nem fogadhatók nyomtatás nélkül mappába vagy e-mail-es továbbításra, de kétoldalas kinyomtatásukra van lehetőség. Nyomtatóként teljes körű kompatibilitást biztosít a PCL 5,6 és a PS 3 emulációk ismerete, a gyártó a Windows mellett Linux, Mac és SAP rendszerekkel is kompatibilisnek tünteti fel készülékét.

 

 

samsungscx-5635fnlezernyomtatokezelopanel_.jpg

 



A gyári adatok szerint legfeljebb 33 lap nyomtatására képes a monokróm lézernyomtató mű, a gyakorlatban a szövegdokumentumunkkal mért nyomtatási sebesség 25 lap/perc körül van. Ha hosszabb ideig, mintegy fél óráig nem használjuk, akkor alvó módba lép a nyomtató, ilyenkor az első oldalra a bemelegedés miatt előfordulhat, hogy fél percet kell várnunk. Egyébként nagyon nehéz meglepni a készüléket, azaz 8-10 másodpercen belül előttünk van a nyomat. Alvó módban (PowerSave) 11 Wattot fogyaszt, míg bekapcsolva folyamatosan mintegy 18 Wattot vesz fel, ami nyomtatáskor átmenetileg felszökik 789-791 Wattra.

A nyomatminőség a lézernyomtatóktól megszokott. A kontúrok határozottak, nagyítóval is csak kis mértékű szóródást tapasztaltunk. A legjobb minőség beállításra valós hatással van a nyomatminőségre, aprólékos ábráknál, diagramoknál érdemes használni.  Alapbeállításokkal a nyomtatás tónusa kissé sötét, de ez állítható.

A másolás minősége irodai szintű, egy nyomat másolatán már érződik a minőségromlás. A dokumentum adagolóból kényelmesen szkennelhetünk és másolhatunk, de kétoldalas automatikus beolvasásra nem képes. Egyoldalas eredetiket viszont másolhatunk kétoldalas nyomtatással – a duplex alapszolgáltatás – amivel papírt takaríthatunk meg. Hasznos önálló másoló funkciók az ID Copy, 2 az egyre, 4 az egyre, poszter 9 lapra, klón (többszörözés mérettől függően), összeolvasás és Auto-fit. A meghajtóprogramban kérhetünk takarékos nyomtatást, mely egy ésszerű mértékben csökkenti a szövegek fedettségét és a költségeket is, de megőrzi az olvashatóságot, belső dokumentumokhoz érdemes használni.

Takarékos nyomtatást ígér a készülék ismertetője. Kompakt, mindent egyben tartalmazó toner kazettával tölthetjük fel a készüléket, mely 4000 (MLT-D2082S/ELS) és 10000 (MLT-D2082L/ELS) lapos kapacitásban kapható jelenleg 22 632 illetve 39 468 forintos áron. Ha tehát kevesebbet szánunk a festék vásárlásra, akkor 5,65 Ft lapköltséggel számolhatunk az ISO kompatibilis kapacitás értékek alapján. Amennyiben a nagyobb kapacitású, drágább kellékanyagot választjuk, úgy már csak 3,94 Ft-ba kerülnek a nyomatok. Mindkét érték elég kedvezőnek mondható ebben a lézernyomtató árkategóriában és a nagy, havi 80 000 oldalas terhelhetőség mellett. (Vannak üzleti tintasugarasok, melyek olcsóbban dolgoznak, ám csak havi 3000-5000 oldal terhelésig használhatók, illetve választhatunk kedvezőbb költségű lézernyomtatót milliós árkategóriában.)

 

smartthruofficewindow_.png

 

SmarThru dokumentumkezelő segíti arendszerezést

 

Dokumentum menedzsment alkalmazás, a SmartThru is jár a nyomtatóhoz, segítségével rendszerezhetjük és CD/DVD-re archiválhatjuk állományainkat. A beolvasott anyagokból készíthetünk kereshető PDF-et is az OCR (optikai karakterfelismerés) funkció segítségével. PDF kimenet esetén megfelelően kezeli a dupla hosszú magyar ékezeteket, de valamiféle hiba folytán ezek hibásan jelennek meg, ha RTF-be mentjük az OCR eredményét. Kapunk még hálózati fax küldésre szolgáló alkalmazást, de a telepítéskor létrehozott Fax Printerrel is dolgozhatunk. A TWAIN szoftverfelületen minden beállítható, ismeri a moaré eltüntető szűrést, színbeállításokat. Használható kezdőknek szánt felületen, sablonokkal, vagy finombeállításokkal.

Összességében egy gyors, az irodai használat során fürgén reagáló készülék a Samsung SCX-5635FN. Olyan kisebb és közepes irodákba ajánljuk, ahol jelentős az igény a monokróm nyomatokra és nincs szükség személyi azonosításra, kiemelt biztonságra.

 

Névjegy

 

Termék: Samsung SCX-5635FN
Forgalmazó: Samsung 
Ár: 160 900 Ft
Web: Samsung SCX-5635FN




Adatok

 

  • 1200×1200 dpi felbontású lézernyomtató
  • 33 lap/perc névleges teljesítmény (A4)
  • 600 dpi felbontású síkágyas lapolvasó
  • 33,6 kbps G3 fax modem
  • Ethernet és USB csatlakozás (opcionális Wi-Fi)
  • PCL5e, PCL6, PS3 emulációk ismerete, PDF 1.4 és TIFF nyomtatás USB meghajtóról
  • Másoláshoz ID Copy, 2-1-re, 4-1-re, poszter, klón, összeolvasás és Auto-fit funkciók
  • Lapolvasás számítógépről, Email-be, USB meghajtóra, FTP-re és megosztott mappába (SMB)
  • Terhelhetőség havi 80 000 oldal
  • 466×458×435 milliméteres méretek

 



Értékelés

 

pcworldajanlata120keretel.png
Samsung SCX-5635FN
Előny:  Nagy terhelhetőség, olcsó nyomtatás, dokumentumkezelő szoftver mellékelve
Hátrány:  Fax fogadása csak memóriába vagy papírra lehetséges
Teljesítmény: 5
Szolgáltatás: 4
Ár/Érték: 4

 

 

 

Mérések (perc:mp):

 

Nyomtatás:

Tesztoldal hideg állapotból: 00:10
Tesztoldal meleg állapotból: 00:08
Monokróm szövegdokumentum 1. oldal: 00:08
Monokróm szövegdokumentum 10. oldal: 00:24
Tízoldalas színes dokumentum 1. oldal: 00:12
Tízoldalas színes dokumentum 10. oldal: 00:28

Duplex nyomtatás:
Monokróm szövegdokumentum 1. lap: 00:17
Monokróm szövegdokumentum 5. lap: 00:41

Szkennelés:
Előnézet: 00:12
Monokróm szöveg 300 dpi: 00:08
Dokumentum 200 DPI A4 descreen: 00:27
Fotó 300 DPI 10×15 cm: 00:15
Fotó 600 DPI 10×15 cm: 00:27


Másolás:
Monokróm szöveg A4 első példány: 00:11
Monokróm szöveg A4 további példányok: 00:34

 

 

Szeretne még több nyomtató tesztet, tippet, trükköt és hasznos ötletet olvasni?
Irány a PC World Nyomtatóbázis!

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.