Samsung WB150F



|

A zsebben hordható, de nagyzoomos készülékek sorát gyarapítja a Samsung WB150F, sok tekintetben követve a műfaj hagyományait.

Ma már nemigen lehet labdába rúgni nagylátószögű optika nélkül, mely esetünkben 18× optikai zoomtartományig használható. 14 megapixeles JPG képeket és HD (720p) MP4 videókat készíthetünk az eszközzel, amely Smart automata és manuális módot is kínál. Előbbi gyerekjáték, utóbbi alkalmazása a szokásos szerény kezelőszerv-rendszerben nem túl kényelmes. A fotók elég jó minőségűek apróbb hibákkal, az élesség a szélek felé haladva csökken, éles fényben beégés előfordulhat. A videók képe HD felbontásban kissé fátyolos, viszont a képstabilizátor használhatóan működik videózáskor is.

 



A gép beépített memóriájából az USB-kapcsolat révén telepíthető a Samsung Intelli-studio szoftver, amivel a képek, videók áttöltése és alapvető szerkesztése oldható meg. Sokkal gyorsabban adhatunk tetszetős stíluslöketet nemcsak képeinknek, de videóinknak is a beépített effektusok révén. Ezekből rendelkezésre áll számos érdekes darab, és vannak precízen elkészített varázskeretek is, ahol kifejezetten az ízléses kivágáshoz komponálhatunk felvételeket. Az effektusok (festmény, rajzfilm) számításigényüktől függően videokészítéshez is alkalmazhatók. Montázsba fotózhatunk és egy mini képszerkesztő is helyet kapott a készülék menüjében.

A beépített Wi-Fi külön pozícióval rendelkezik a tárcsán, a menüből PC nélkül tölthetünk fel a Facebookra, a Picasara, a Photobucketre vagy akár a SkyDrive-ra, de küldhetünk képeket e-mailben is. Sajnos a kamera IP-címét beírva nem kapunk albumoldalt, pedig ez lenne a legkézenfekvőbb, ellenben van direkt Wi-Fi backup lehetőség PC-re. Nagyon menő és tényleg hasznos, hogy Galaxy telefonokat használhatunk távkeresőként vagy küldhetjük a képet Samsung okostévére. Képminőségben árának megfelelő szintet hoz a WB150F, kreativitásban és modern csatlakozási lehetőségekben pedig egyenesen kiemelkedő, barátságos darab.

Adatok:

- 14 megapixeles 1/2,3″ CCD
- Schneider-Kreuznach 18× zoom lencse (f=4-72 mm)
- 24 mm-es látószög
- 3” TFT kijelző,
- optikai stabilizátor
- Smart automata/manuális/sablon üzemmódok
- USB és Wi-Fi csatlakozás
- HD videofelvétel
- beégetett képszerkesztő telepítő
- Forgalmazó: Samsung Electronics Magyar Zrt.
- Ár: 59 900 Ft
- Web: samsung.com/hu/

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.