Hirdetés

Sandisk pendrive USB-A és USB-C csatlakozókkal



|

Az elkövetkező években jól jöhet a dupla csatlakozós meghajtó.

Hirdetés

Szép csendben elbúcsúzhatunk a jól megszokott USB Type-A típusú csatlakozóktól, a mobilok és tabletek mellett várhatóan az asztali számítógépeken és laptopokon is az újfajta Type-C kapu veszi majd át az uralmat. Összességében ez pozitív fejleménynek nevezhető, azonban a Type-A csatlakozó széleskörű használata miatt sokak számára okoz majd bosszúságot az átállás.


Hirdetés


Ezt felismerve a Sandisk is bemutatott egy olyan pendrive-családot, amely Type-A és Type-C csatlakozókkal egyaránt rendelkezik. Az Ultra Dual Drive USB Type-C modellek korrekt hardveres kialakítást kaptak, ugyanis mindkettő csatlakozó visszahúzható a pendrive házába, a fizikai védelmüket nem lehúzható műanyag kupakok biztosítják.



Mindkét fizikai csatlakozó kompatibilis az USB 3.1 szabvánnyal. A legkisebb kapacitású pendrive maximum 130 MB/s, míg nagyobb kapacitású társai 150 MB/s olvasási sebességet kínálnak.


Az 5 éves garanciával elméletileg máris megvásárolható Sandisk Ultra Dual Drive USB Type-C adattárolók 16 / 32 / 64 / 128 GB kapacitású változatokban váltak elérhetővé, ilyen sorrendben 20 / 30 / 40 / 70 dolláros ajánlott fogyasztói áron.


(Forrás: Android Police, Western Digital)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.