Hirdetés

Sapphire Pure CrossfireX 890GX: egyszerű alaplap CrossFireX-támogatással



|

A gyártó videokártyáival ellentétben a Sapphire Pure CrossfireX 890GX alaplap inkább egy referencia modellnek tekinthető, amely azonban bőven kielégíti az átlagos igényeket, ráadásul CrossFireX támogatást is kínál.

Hirdetés

A leginkább ATI Radeon-alapú kitűnő videokártyáiról ismert Sapphire bemutatta olcsó és viszonylag egyszerű alaplapját, az AM3 processzorfoglalattal rendelkező Pure CrossfireX 890GX-et, amely az AMD 890GX lapkakészletére és SB850-es déli hídjára épül. A Sapphire újdonsága gyakorlatilag egy referencia 890GX alaplap, melynek legfőbb erénye a nevéből is sejthető CrossfireX támogatás, de a maga súlycsoportjában egy igen kellemes tulajdonságokkal bíró, és az átlagos igényeket maximálisan kielégítő termékről van szó.

A CPU-t egy tízfázisú VRM táplálja, az északi hídra egy nagyméretű hűtőbordát szereltek, amely egy hőcsövön keresztül a VRM egyik hűtőjével osztja meg hőjét. Az összesen 16 GB-nyi rendszermemóriát négy darab memóriafoglalat fogadja, melyekbe DDR3 szabványú, legfeljebb 1600 MHz-en ketyegő kétcsatornás modulokat illeszthetünk. A lapon természetesen helyet kapott a gigabites LAN, az integrált 7.1-es audiovezérlő, és az ATI Radeon HD 4290-es IGP, amely támogatja a DirectX 10.1-es API-t, és mindössze 128 MB-nyi DDR3 memóriával rendelkezik, ám ezt szükség esetén a rendszermemória is kiegészítheti.

 

 

Az ATX formátumú alaplap két darab PCI-Express 2.0 x16-os foglalatot kínál, melyek alkalmasak a CrossFireX rendszer kiépítésére, ezen kívül egy PCI-Express x1-es és egy hagyományos PCI slot várja a további bővítőkártyákat. Az SB850-es déli híd hat darab SATA 6 Gb/s portot kínál, az eSATA port egy belső SATA porttal manuálisan összekapcsolva hozható működésbe, míg egy külső vezérlő segítségével két darab IDE eszközt csatlakoztathatunk. A hátlapi csatlakozók között megtalálhatóak az audiovezérlő kimenetei, valamint optikai és koaxiális SPDIF csatlakozói, az integrált audiovezérlő DVI, D-Sub és HDMI aljzatai, továbbá két darab USB 3.0-s port. A Sapphire Pure CrossfireX 890GX hamarosan elérhető lesz, egyelőre ismeretlen, ám várhatóan kedvező áron.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.