Hirdetés

SATA felületű optikai meghajtó?



|

Annak ellenére, hogy pár éve már "szériatartozék" az alaplapokon a SATA-vezérlő, az ilyen csatolófelületű optikai meghajtók igen ritkák. Mi most a Samsung SH-S183 modelljét vizsgáltuk meg.

Hirdetés

A Samsung SH-S183 DVD-írójának legérdekesebb tulajdonsága kétségtelenül az, hogy nem hagyományos PATA-, hanem SATA-csatolófelületen keresztül kapcsolódik számítógépünkhöz. Mindent tud, amit egy modern DVD-írótól elvárhatunk, segítségével tehát tökéletesen „kihúzhatjuk" addig, amíg a következő generációs HD- vagy Blu-ray meghajtók ára elfogadható szintre süllyed. Képes a CD-k és DVD-k minden típusának égetésére, megbirkózik a „pluszos" és a „mínuszos" dupla rétegű korongokkal, sőt az archiválásra talán legalkalmasabb DVD-RAM formátumot is írja. Emellett támogatja a LightScribe lemezcímkéző eljárást, és természetesen pufferkiürülés elleni védelemmel ugyancsak ellátták.

 

samsung_DVDIMG_6836.jpg

 


Bár a SATA-felületű optikai meghajtók korábban hírhedtek voltak inkompatibilitásukról, az SH-S183-nál ilyen jellegű problémát nem tapasztaltunk. A gép azonnal felismerte, zökkenőmentesen írt, olvasott, és lemezről történő rendszerindításkor is megbízhatóan működött.

 

Adatok:

 

  • SATA-csatolófelület
  • 2 MB puffer, kiürülés elleni védelemmel
  • CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD-R DL, DVD+R DL és DVD-RAM lemezek írása
  • LightScribe-támogatás

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.