Hirdetés

Scythe Ninja 3 processzorhűtő: egy hatékony nehézsúlyú Japánból



|

A japán Scythe a napokban mutatta be a sikeres Ninja processzorhűtő család legújabb nemzedékét, amely speciális tömbös felépítésének hála lényegesen hatékonyabban üzemel elődjénél. Az eszköz az Intel és az AMD valamennyi aktuális processzorával kompatibilis, és passzív hűtésként alkalmazva is megállja a helyét.

Hirdetés

A fejlett hűtési megoldásaival nagy nevet szerzett japán Scythe a napokban mutatta be a nagyközönség előtt legújabb processzorhűtőjét, a Ninja család harmadik generációját, melynek érkezését még a márciusi CeBIT 2010 vásáron jelentették be. A 120 X 120 X 160 milliméteres mérettel, és tekintélyt parancsoló, 1 kilogrammos (1040 gramm) súllyal megáldott hűtő elődjéhez képest számos újdonságot tartogat, melyek nagyban növelik a hatékonyságot, és ezen keresztül a hűtési teljesítményt.

 

 

A Ninja 3 kitűnő hőfelvevő képességű, nikkelezett réz talapzatán nyolc darab, „U" alakban meghajlított réz hőcső halad át, melyek a megnövelt felületű, és ugyancsak rézből készült lamellákhoz vezetik a forró levegőt. A hűtőfelület a gyártó M.A.P.S. (Multiple Airflow pass-trough structure) technológiája szerint épül fel, ami azt jelenti, hogy a négyzet alakú felületet négy különálló tömbre osztották a japán mérnökök, mely megoldással lényegesen nagyobb hatékonyságot sikerült elérniük. Az újításoknak köszönhetően mintegy 7%-kal növekedett a passzív hőelvezető képesség a Ninja 2-es modellhez viszonyítva.

 

 

Az eszköz sok esetben passzív hűtésként is kielégítő teljesítményt nyújthat, de a komoly hőt termelő processzorok esetében természetesen fel kell szerelnünk a csomagban mellékelt 120 milliméteres Scythe Slip Stream ventilátort. A PWM vezérléssel ellátott légkavaró terheléstől és üzemmódtól függően 470 - 1340 rpm, illetve 740 - 1900 rpm közötti fordulatszám-tartományban üzemel, miközben 23,0 - 76,53 CFM, vagy 37,15 - 110,31 CFM közötti légmennyiséget mozgat meg, 7.05 - 27.3 dB(A), illetve 9.8 - 37.0 dB(A) közötti zajszint mellett. A kívánt üzemmódot egy PCI slot helyére szerelhető panelen választhatjuk ki manuálisan.

 

 

Az F.M.S.B. 2 (Super Flip Mount Back-Plate 2) elnevezésű rögzítőkeret széleskörű kompatibilitást tesz lehetővé, így a termék az Intel LGA-775/1156/1366-os, és az AMD Socket 754/939/940/AM2+/AM3-as tokozású processzoraihoz is társítható. A legkomolyabb igényket is kielégítő Scythe Ninja 3 július közepén kerülhet kereskedelmi forgalomba, 36 eurós ajánlott végfelhasználói áron.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.