Hirdetés

Seagate GoFlex HDD dokk az Antec házakban



|

Szimpla 2,5” SATA merevlemezeket is fogad a megoldás.

Hirdetés

 

Még az idei CES alkalmával jelentette be a Seagate, hogy megnyitja GoFlex elnevezésű csatlakozószabványát, azaz lehetővé teszi, hogy más gyártók is termékeket építsenek felhasználásával. Az érdeklődés egyelőre nem túl nagy, de az első fecske már megvan, a Computex alkalmával az Antec mutatott be olyan számítógép házakat, melyekben ott a GoFlex dokk.

A GoFlex szabvány egy dokkolót és megfelelő burkolatot definiál, mely képes magába zárni egy 2,5 hüvelykes SATA meghajtót úgy, hogy az könnyen cserélhető, ugyanakkor gyors hordozható háttértárrá váljon. Az Antec házak prototípusaiba mind a GoFlex burkolattal ellátott, mind a csupasz SATA meghajtók illeszthetők, utóbbiak egy vezető közdarab beiktatásával. A dokkoló a hátoldalon szokásos SATA kábellel csatlakozik a számítógépekben alaptartozéknak számító SATA vezérlőhöz, ezért – vélhetően – annak képességei és a merevlemez sebessége határozza meg a rendszer teljesítményét, az valószínűleg közel jár majd a szokásos, belső SATA meghajtókéhoz.

Nem ez az első érdekes újítás a Seagate-től, a gyártótól származik a GoFlex Satellite akkumulátoros merevlemez is, az ezen tárolt adatok Wi-Fi-n vagy USB 3.0 csatlakozón érhetők el.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.