Hirdetés

Seagate: nincs több 7200-as laptop HDD



|

Állítólag alacsony a kereslet a termékekre, idén befejeződik a gyártásuk.

Hirdetés

David Burks, a Seagate marketing és termékmenedzsment részlegének vezetője nemrég az X-bit Labs munkatársaival beszélgetve elárulta, hogy a vállalat az idei év végén le fogja állítani a 7200-as fordulatszámú, laptopokba szánt merevlemezeinek gyártását.


Az indoklás szerint egész egyszerűen nincs különösebb szükség ezekre a termékekre, ugyanis az olcsóbb notebookokba továbbra is tipikusan 5400-as fordulatszámút rendelnek a gyártók, míg a magasabb árfekvésű termékekbe szilárdtest-meghajtó, vagy SSD-HDD hibrid háttértár kerül.


Egész pontosan nem tudni, hogy a fogyasztói piacra szánt SSD-kkel nem rendelkező Seagate hogyan fogja újrapozicionálni a termékpalettáját, ám a szinte biztosan a hibrid meghajtókkal fog ügyeskedni a vállalat, hiszen ezek elfogadható áron egyszerre képesek jó teljesítményt és komoly kapacitást nyújtani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.