Hirdetés

Semmi hasznot nem hoz a PlayStation 4



|

Csak 18 dollár nyeresége van egy konzolon a Sonynak, ez a gyakorlatban egyenlő a nullával.

Hirdetés

Az IHS elemzőinek sikerült kiszámolniuk, mennyibe kerül legyártani egy PlayStation 4-et. Az eredményeik szerint a Sony számára nem túl jövedelmező a konzol, ugyanis minden egyes eladott darabon 18 dollárt tudnak keresni. 

Hirdetés

A Sony a fogyasztóknak 399 dollárért kínálja a konzolt, amit összesen 381 dollárba kerül legyártani. Ez a nyereség az IHS szerint a gyakorlatban egyenlő a nullával (a marketingről és egyebekről nem is szólva), azonban a Sony számára még ez az összeg is több mint örömtelinek számít. 

Ennek az oka, hogy a PlayStation 3 2006-ban még 805 dollárért volt legyártható, az árcéduláján viszont 599 dollárt szerepelt. A Sony számára a PS3 komolyan veszteséges volt, és még 2009-ben is az maradt, amikor a csökkent költségek 336 dollárt tettek ki, az árcédulán viszont megint kevesebb, 299 dollár szerepelt. 

Az IHS szakértői szerint az összeg több mint felét a CPU és a memórialapkák teszik ki - az utóbbiak harmada ráadásul gyári hibás, így többletköltséget jelent. A Sony állítólag ezúttal is a játékokon kereshet pénzt, mint anno a PS3 esetében. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.