Hirdetés

Sharp: érkeznek az első, 100 GB-os BDXL-lemezek



|

100 és 128 gigabájtos méretekben érkeznek az új szabványra épülő Blu-ray-lemezek.

Hirdetés

Néhány hete számoltunk be arról, hogy véglegesítették a BDXL specifikációit, és a szabvány elkészült. Egy kis időbe beletelt, de már jelentkezett is az első gyártó az újfajta Blu-ray-lemezekkel. A Sharp kínálja majd elsőként a BDXL-diszkeket a piacon.

 

A VR-100BR1 lemezek három réteget használnak, és 100 gigabájt adat tárolására alkalmasak. Nagyobbik testvérük 128 gigabájtot képes befogadni, és négyrétegű. A kisebb verzió csak újraírható változatban lesz kapható, míg a nagyobb BDXL-lemez újraírható és írható formában is.

 

Az új BDXL-lemez ára 5000 japán jen, és július 30-tól lesz megvásárolható, elsőként Japánban. Sajnálatos módon jelen pillanatban csupán a Sharp új Blu-ray DVR-ja, a BD-HDW700/70 támogatja a BDXL szabványát, így egyelőre egyetlen egy másik optikai meghajtó sem képes megbirkózni az újdonsággal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.